čtvrtek 13. července 2017

Suché šampony: použití, nejlepší značky a škodí našim vlasům?

Před dvěma roky bych si asi říkala, co to takový suchý šampon je.. Poslední rok se ale stal produktem, který prostě musím mít doma, a pokud doma není, jsem v háji. Vlasy se mi mastí.. hodně.. A komu by se každý den chtěly mít vlasy? Odpovím si sama - nikomu.
Vyzkoušela jsem hromadu značek - Aussie, Batiste, Balea, Syoss - za rok jsem přišla na to, jak ho používat a hlavně jaký mi vyhovuje nejvíc. Tak jdem na to ! 


Ze začátku jsem používala tyto dva nejlevnější, co jsem našla v drogerii (kokrétně v DMku). Jsou od značky Balea (dm značka). Oba stály kolem 70-90 Kč (nevzpomínám si přesně a cenu jsem nikde nenašla). Nejdříve jsem s nimi byla nadmíru spokojena, protože jsem teprve kouzlo suchých šamponů poznávala, a tak mi stačilo málo. Ale později mi začala vadit jejich "vůně", kterou nedokážu popsat, a fakt, že nevydrží dlouho, a když po celém dni přijdu domu, mám vlasy mastné. A tak jsem usedla k počítači a začala hledat: "nejlepší suché šampony".
= Za tu cenu jsou skvělý, ale prostě nesplňují to, co po nich chci (hezkou vůni vlasů - ne takovou tu umělou, která mi pak připomene, že mám na vlasech nastříkaný suchý šampon - a především výdrž matného efektu na vlasech!


Narazila jsem na značku Batiste. Šampony stojí kolem 140 Kč (pohybuje se to podle toho, jestli je to limitovaná edice - které mi voní nejvíce - a nebo jestli je to stálá nabídka). Na obrázku můžete vidět mé tři nejoblíbenější (první je právě limitovaná edice, dva zbylé jsou ze stálé nabídky). Jsou v dostání v DMku, kde je často kupuji hlavně ve slevě (vyjde třeba na 120 Kč - dobrých ušetřených 20 Kč), ale jsou dostupné i v Douglasu a Tescu ve velkém množství vůní a druhů (na objem, na blond vlasy atd.)
= Tato značka mi vyhovuje nejvíce a kupuji si ji pravidelně. Krásně voní, vydrží, dodá i objem (můžete si ale koupit speciálně udělaný suchý šampon na objem) a prostě a jednoduše dodá svěžest vašemu účesu (používám ho když mám bad hair day a moje vlasy zachrání).


Nezapomenu ani zmínit tyto dva, které mě zklamaly asi nejvíce. Syoss ani Aussie nejsou zrovna levné značky (oba šampony vyjdou zhruba na stejnou částku jako Batiste) a rozhodně neudělají na hlavě to, co udělá Batiste. Vůně ani účinek mě o těchto produktech nepřesvědčily a znovu bych si je nekoupila.







A teď k tomu, jak suchý šampon používám. Nejsem žádný expert, takže možná dělám všechno špatně, ale mně to takto vyhovuje, a proto se o to s vámi podělím a snad pomůžu :) Suchý šampon si tedy nastříkám ke kořínkům vlasů, což způsobí, že se mi udělají bílé fleky na vlasech, a tak si to nechám cca 10 minut (mezitím se můžete nasnídat, namalovat ,..). Pokud máte nějakou pěšinku ve vlasech, kterou celý den nosíte, tak si suchý šampon rozhodně nestříkejte úplně ke kořínkům pěšinky vlasů - mně to způsobuje, že je pak vidět, že jsem suchý šampon použila (mám tmavší vlasy) a není to moc pěkné, takže na pěšinku si suchý šampon nastříkejte pouze lehce a ne moc! Po 10 minutách si vlasy prohrábnu a rozčešu - čímž všechny bílé fleky zmizí a máme hotovo! :)

Já suchý šampon používám obden a neobešla bych se bez něj. Ale co když škodí vlasům? Na spoustě profesionálních stránkách o vlasech jsem se dočetla, že nadmíra používání suchého šamponu vlasům rozhodně neprospívá. Můžou vám začít v malé míře vypadávat vlasy, protože suchý šampon ucpává vlasovou pokožku, a tak brání růstu nových vlasů. Časem mohou i způsobit, že vlasy ztrácí svůj přirozený lesk a začnou se více mastit. To ovšem záleží na každých vlasech, každá máme jinou vlasovou pokožku a jinak odolné vlasy.

A jak to máte Vy? Používáte suché šampony? Jaký je váš názor na ně? A jaké značky máte rádi? Dejte mi vědět do komentářů :) 

pictures: © http.//google.com/ 



11 komentářů

  1. Shodou okolností, přesně ty dva, co tě zklamaly, mám doma :D skoro plné.. taky jsem s nima nebyla spokojená. Teď žádný nepoužívám, ale až pro něj půjdu, tak určitě sáhnu po Batiste :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak alespoň vidím, že to nebylo zklamání jen z mé strany, ale že na tom něco bude :D

      Vymazat
  2. Měla jsem od Syossu a přesně, jak píšeš. Batiste se to 100% nevyrovná :) ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem suché šampony používala hodně dřív, vlastně jsem si už bez nich nedovedla představit život, pak mi jednoho dne došel, nový jsem si už nekoupila a už takhle existuje několikátý měsíc a suchý šampon mi vůbec nechybí :) Přijde mi, že to je teď jeden velký boom a úplně se ho už nemusím účastnit :) Dřív jsem taky zkoušela více značek, Batiste mi strašně moc voněly, ale nejradši jsem měla takový hnědý od Baley :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že taky jednou budu bez suchýho šamponu žít, ale nedokážu si to - teď s mojí leností mýt si hlavu - představit :D

      Vymazat
  4. Batiste je pre mňa top no aj Balea je celkom fajn. Suché šampóny ma vždy zachránia. ;)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  5. Já už používám jenom Batiste, žádný jiný mi tak nevyhovoval :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. super článok, ja nedám dopustiť na batiste :) to je láska

    OdpovědětVymazat
  7. Já kdysi používala také Batiste a DM značku, ale ne ten, co si sem napsala, ale ještě jiný, takový světle tyrkysově modrý a menší, byl normálně u šampónů Balea a voněl po vanilce :) Teď se mi vlasy už tolik nemastí, takže je nepoužívám. Každopádně na střední to byla ráno fakt záchrana.

    https://thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Syoss suchý šampon už nikdy! Přesně jak píšeš, to Batiste bych chtěla vyzkoušet, tak jsem ráda, že jsi s tím spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  9. Suchy sampon je zachrana :), pouzivam urctie, velmi fajn bol batiste, ale strasne malo vydrzal, teraz pouzivam hlavne Lush :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall