neděle 27. srpna 2017

FAVOURITES | LÉTO 2017

© pinterest.com

Nerada to přiznávám, ale léto je už skoro u konce, tak jsem se rozhodla sepsat pár věcí, které mě toto léto dělají šťastnou! ♥

 Musím přiznat, že velkou většinu prázdnin (hlavně večerů a nocí) jsem strávila nad nějakým filmem nebo seriálem. Nejvíce mě oslovil seriál SKAM a GIRLBOSS. Skam je norský seriál, který vypráví o klasickém životě teenagerů. Zezačátku jsem byla rozpačitá z té norštiny, protože jsem zvyklá na angličtinu, které i rozumím, když se třeba ohlédnu jinam, ale při sledování Skam jsem musela mít oči bedlivě na titulkách, aby mi něco neuniklo. Ale postupem času jsem norštině propadla, hrozně se mi začala líbit a teď po dokoukání všet pěti sérií se mi po ní stýská. Navíc mě hrozně zaujal norský styl oblékání a celkově stylu - jak lidí, tak bydlení. Girlboss je pro změnu seriál od Netlixu, který je částečně a hodně volně založený na pravdivém příběhu ženy Sofie, která se rozhodla prodávat a předělávat oblečení ze secondhandů na eBayi a později z toho založí značku NastyGal, která funguje celosvětově dodnes. Tuto show jsem zhlédla za dva letní večery a velmi se mi líbil herecký výkon Britt Robertson. Btw. existuje i knížka, kterou si v nejbližší době plánuju koupit! A ještě na klasiku jsem začala být znovu závislá na Přátelích. Jejich humor prostě miluju!

 Žádnou skvělou aplikaci jsem v létě nenašla, ale začala jsem více používat Afterlight na úpravu fotek, která je podle mě jedna z nejlepších (sice je placená, ale v přepočtu stojí asi 30 Kč?). Potom více a více používám místo Spotigy, které jsem si nechtěla už platit, Tubidy - super aplikace na poslouchání hudby offline. Planoly je taky fajn aplikace, kterou jsem snad poprvé začala používat až teď. Nabízí vám "naplánovat" a uspořádat si vaše fotky na instagramu a vy tak vidíte, jak se vám fotka, kterou chcete přidat, bude hodit do feedu :D Jo, zní to ujetě, ale já si na instagramu celkem zakládám, takže pro mě super! A protože není škola a já si chtěla udržet svojí angličtinu a španělštinu, stáhla jsem si Duolingo.

 Pití - budu nudná, ale prostě voda. Různých minerálek jsem se už (skoro) vzdala a piju jenom vodu z vodovodu. Poslední dobou nejím nic jiného než hummus. Vzhledem k tomu, že jsem se na nějaký čas vzdala mléčných výrobků (haha stejně jsem včera měla eidam), tak byl hummus jasná volba třeba na chleba! Můžete si koupit hummus už hotový (výborný mají v Lidlu), ale já si radši dělám domácí - a hlavně příprava je tak jednoduchá, že ji zvládnu i já (a to jsou moje vařící skills takové, že jsem ráda, že udělám těstoviny). Potřebujete pouze cizrnu v plechovce ve slaném nálevu, tahini pastu (seženete v jakémkoli obchodě se zdravou výživou) a podle chuti sůl, pepř a česnek. Cizrnu rozmixujete, podle chuti přidáte tahini pastu a koření a je to :D! Jednoduché že?

 Za poslední dva měsíce jsem si oblíbila no make-up look. Buď úplně no make-up, nebo opravdu přirozený, lehce krycí make-up (spíše bb cream), lehce řasenky a žádný bronzer, tvářenka ani highlighter. Jedinou kosmetiku, co jsem si za léto pořídila je bb cream od Maybelline (nějaký ve slevě za 120 Kč, ale na léto stačí) a korektor také od Maybelline anti-age (takový ten s houbičkou). Ale použila jsem je zatím asi pětkrát, protože jak říkám, jedu si no makeup :D

Nevím proč, ale celý začátek července jsem poslouchla od The Lumineers Sleep On The Floor - skvělý videoklip, chytlavý tón, celkem jsem na tom ujížděla :D Hodně mě taky oslovilo nové mini album Coldplay Kaleidoscope, které jsem si už šla i koupit, protože Coldplay je moje srdcovka. Nejvíce se mi z desky líbí song Miracles (Someone Special) s Big Seanem, ale věřím, že až se to rozjede, budou to hrát všude, budu jí nenávidět (asi tak jako Something Just Like This). Když tak ještě projíždím svůj playlist na Tubidy, začala jsem hodně poslouchat Macklemora (song Glorious je skvělej!), Lorde má taky super písničky na nový desce a tak. Dala jsem i šanci různým interpretům, které mi nabídl YouTube nebo Spotify a celkem jsem podlehla neznámím zpěvákům, které nikde nehrají, nikdo je nezná :)
Ne celé léto jsem jen ležela v posteli a sledovala Netflix :D! Fakt! Hodně jsem si teď oblíbila běhání, i když mi to tak nejde, nemám fyzičku, ale tak každý jednou začínal. Oslovilo mě i bruslení a jezdění na kole. Tak snad mi to přes rok vydrží!

Podělte si i Vy o vaše oblíbence za toto léto dole v komentářích ♥ 



25 komentářů

  1. Se serialy to mam podobne, znovu jsem zacala koukat v TV na pratele :) a je divne ale i po tom vsem, kolikrat jsem to uz videla me to porad bavi :D a mozna jeste vic :D :D :) nekonecny serial :)
    jinak diky za tipy na ty dalsi, mrknu na ne .)
    co se tyce aplikaci hledam nejakou fakt spolehlivou na fotky, tak mrknu na tu od tebe a Duolingo je prima, jela jsem na tom fráninu kdyz jsem se ucila na zkousku :) a dobra aplikace za me rozhodne :)
    co se tyce jidla :) tak voda za me taky vede :) ted i dost kafe, ale chtela bych omezit, piju dve denne a nevim jak to prestat pit :D :)
    z makeupu jedu ted taky nomakeup, hlavne kvuli laserove operaci a nejak je to taky lepsi pres leto, potim se tak jako tak, a nemusi mi pritom z obliceje tect tuna makeupu :) je to prijemnejsi :)
    z hudby jsem ted poslouchala Robbieho Williamse protoze jsem byla v Praze na jeho koncerte jinak tak ruzne :) posloucham ruzne zanry podle nalady:)
    a u sportu to mame dost podobne, pritel me ted bral pres leto na kolo, na brusle, behani jsem ted bohuzel moc nedala a kvuli operaci ted musim mit klidovy rezim, ale tesim se az to opadne a zacnu zas poradne plavat :))))

    uzivej posledni dny prazdnin :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přátelé jsou skvělý, mohla bych koukat na ty díly pořád dokola a pořád by mě to neomrzelo a přišlo mi to vtipné, i když už někdy vím, co se stane. To je snad jediný seriál, který můžu takhle pořád omíjet dokola :D Ten koncert Robbieho ti závidím, viděla jsem pár instastories, protože tam bylo hrozně moc přátel, a ta atmosféra a všechno muselo být skvělý - hlavně mě překvapilo, jak skvěle zpívá naživo! nechápu :D Děkuju moc za komentář a také si poslední dny prázdnin užívej ♥

      Vymazat
  2. Ze seriálů jsem koukala na 13 Reasons Why, House M.D. a My name is Earl. Momentálně sleduju v češtině Survivora, protože jsem si řekla, že si zopáknu všechny série :D
    Taky jedu vodu. Jsem ráda, že jsem přestala pít slazené nápoje. No a občas i ledové kafe, ale to je moje závislost, které se asi nezbavím.
    A moje oblíbená letní činnost...nikdy bych si nemyslela, že to řeknu, ale cvičení! (viz nejnovější článek! ♥)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že nejsem jediná, která si o prádzninách jede seriály :D (jsem ráda!) Jinak je super, že cvičíš, určitě se cítíš líp :)

      Vymazat
  3. Já jsem se v létě naučila na skateboardu, taky chci zase začít běhat a seriály nic, to mi přijde jako ztráta času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro někoho ztráta času, pro mě třeba dohánění dílů, které jsem přes rok kvůli časové vytíženosti nestihla dokoukat :)

      Vymazat
  4. V lete som sa naučila správne jesť, pretože so zdravou stravou sme vôbec neboli dobré kamarátky. :) Pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skam mě láká už delší dobu, jen nemám teď moc času na sledování, ale asi tomu taky propadnu, navíc jazyk jako Norština miluju :) Hummus mám taky moc ráda a ještě se s tebou shodnu na no-make upu přes léto :) Většinou si jen zvýrazním obočí a nic jiného neřeším :)
    Super článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že když začneš koukat na Skam, už se od toho neodrhneš, takže pokud nemáš moc teď času a musíš dělat něco důležitějšího, radši na to ani nekoukej :D Děkuju moc!

      Vymazat
  6. Já se v létě líčím jen lehce jen řasenka, obočí a bronzer :) a někdy tak bez líčení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, ona v létě tuna make-upu není fakt příjemná :)

      Vymazat
  7. Seriál Girlboss jsem taky zkoukla za chvilku, moc se mi líbil :) Hummus miluju a upřímně nevím, co bych bez něj dělala, na pečivo si už nic jiného nemažu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Už ani žádná normální pomazánková másla nekupuju :D

      Vymazat
  8. Na seriálu jsem se začala taky dívat, můj oblíbený se stal 13 reasons why a další na který se dívám a mám jo rozkoukaný je my fat diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 13rw jsem taky viděla, ale o my fat diary jsem neslyšela, tak kouknu - díky za tip :)

      Vymazat
  9. Duolingo, bb cream od Maybelline a Coldplay máme spoločné! :) Z aplikácií som si ja toto leto ale obľúbila najmä VSCO :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VSCO mám taky, ale tu už používám hrozně dlouho, tak jsem ji do článku nezapojovala :D

      Vymazat
  10. Jelikož jsem velký milovník seriálů, tak si ty dva zmiňované připisuju na seznam! :D
    Tyjo o Tubidy slyším poprvé. :-D Právě jsem začala přemýšlet nad placením toho Spotify, ale pokud se to fakt dá poslouchat offline, tak stahuju. :D
    Voda je nejlepší, je dost dobrá i na pleť.
    Písnička je skvělá a to běhání mám stejně. Přeju s ním hodně štěstí!
    Jinak u mě oblíbenci tyjo ani nevím. Seriály pořád ty stejné, můžeš kouknout na můj článek o nich. Aplikaci jsem už dlouho žádnou nestáhla. :/ Nějak nic moc. Jen jídlo se nám změnilo, protože má taťka cukrovku, takže to hlídáme a aktivity mám běh a tenis. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tubidy si určitě stáhni, je to super :) Děkuju moc za komentář!

      Vymazat
  11. Na ty aplikace se musím podívat hlavně kvůli instagramu. Písničky jsou skoro pořád stejný jako byly před prázdninami. Jinak díky volnému času jsem mohla chodit cvičit a zkusila jsem např. piloxing ... Běhat mě nikdo nedonutí.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Piloxing jsem nikdy neslyšela, tak jsem si to vygooglila a vypadá to fakt zajímavě! :)

      Vymazat
  12. Aplikaci Planoly mám, ale moc jí nepoužívám :D a duolingo je super aplikace na jazyky :) a přemýšlím, že se podívám na ten seriál Girlboss :D

    OdpovědětVymazat
  13. Miluju přátelé, nebude den, kdy bych si je nechtěla pustit :D Glorious je skvělá! A taky jsme si strašně oblíbila pití vody. V létě se vždycky stanu závislá na jahodách a melounech, mňam!
    michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Super oblíbenosti! :) Díky za tip na seriály, pokud se budu během vejšky nudit - což pochybuju :D začnu na něco z toho možná koukat. No make-up look je stejně nejlepší :) Sice mám akné, ale who cares.

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall