úterý 11. července 2017

Co dělat, když se nudíš

(Sama nemůžu uvěřit, že píšu další článek. Včerejší post byl jen tak z nudy a z nálady vypustit všechny svoje myšlenky. Komentáře k onomu článku mě ale přiměly, abych to zkusila. Jsou prázdniny, času mám dost, tak proč nevěnovat trochu času blogu? Jen tak na zkoušku :). Takže Vás vítám u mého úplně prvního trochu smysluplného a snad užitečného článku! )

         Jedenáct dní prázdnin máme za sebou a třeba se někdo už začal nudit jako já - ta nuda mě vlastně i přiměla začít psát tento blog :D.  Určitě nechci strávit 90% času doma, v posteli s notebookem, proto jsem si řekla, že proč svůj první článek neorientovat právě na tipy, když se nudíte o prázdninách:

1. Začni cvičit
Řeči typu: "Nemám čas cvičit během roku, protože je toho na mě moc, ale začnu o prázdninách!!" zaslechl určitě každý.. Ale proč tyto myšlenky, které prohlašujeme do vzduchu, a pak je nezrealizujeme a nevezmeme vážně!? O prázdninách je takového času, že se snad i dokopete jít běhat do parku blízko vašeho domova, udělat pár těch sklapovaček, dřepů a tak :)! Určitě to stojí za to, hlavně za ten pocit, že pro sebe něco děláte a nesedíte jen na gauči s pytlem brambůrek a koukáte se na seriály (50% mých prázdnin - což chci změnit, tak pojďte do toho se mnou)! 

2. Objevuj nová místa s přáteli
Novými místy nemyslím jen kavárničky, ve kterých si uděláte hezké instagramové fotky (ale že to v tom feedu vypadá tak hezky!!). Můžete si zajet někam vlakem (např. poslední dobou je neuvěřitelně profláklá vyhlídka Máj, tak proč nevyrazit tam? + i na
instagramu do feedu se ti to bude určitě hodit), zajít do parků v Praze a tam posedět, udělat si piknik a pokecat (podrbat) - nedávno mě okouzlily Riegrovy sady, Letná a Grébovka - tak tam určitě vyraž! S kamarádkami teď plánujeme jet stanovat - dobrodružství a sranda (stavění stanu? hah jsem na nás zvědavá) zaručeno!

3. Udělej si doma beauty koutek
Co bys řekla na takovou koupel (bomby od LUSHE jsou geniální) ? (Dobře, v těch vedrech asi ne, ale ne každý den jsou takové pařáky). Udělej si masku (na problematickou pleť si nemůžu vynachválit od LUSHE - mask of magnaminty, skvělá a ten pocit když ji smyjete? Vždycky se na něj nemůžu dočkat. A nebo vyzkoušej nějakou DIY masku, kterou můžeš najít např. na pinterestu, který je plný tipů. Já sama zkoušela a osvědčila se mi maska - spíše peeling - z medu a cukru. A nejlepší na tom je to, že tyto suroviny určitě doma najdeš hned a stojí pár kaček :).

4. Vyraž na koncerty a festivaly
Což není zrovna nejlevnější záležitost (já jsem ráda, když jednou ročně vyrazím na koncert :D). Ale poslední dobou je takových koncertů a festivalů, že si určitě alespoň jeden vybereš a zajdeš na něj! A peníze nepeníze, když je to tvůj oblíbený interpret, tak to za něj prostě dáš! Já čekám už asi rok na to, kdy se konečně Chris Martin rozhodne navštívit Českou republiku! Protože jeho show jsou tak skvělé a písničky stokrát lepší, že si to nemůžu nechat ujít - už přemýšlím, že bych jela i do zahraničí (ha! pozdě Adélo, zrovna dojíždí svoje evropský turné! super. tak za rok?)

5. Začni jíst zdravě
Ok, každý snad přizná, že se mu prostě nechce vařit a patlat se s jídlem. Radši zajdem do restaurace nebo ještě častěji do fast foodu, kde rozhodně zdravé jídlo nenajdeme (měl někdo z vás salát z mcdonaldu? víc odpornou věc jsem neměla - hned jsem si zašla pro burger :D). Ale proč když máš čas a nudíš se, nevěnovat trochu toho času vaření zdravého jídla? Na internetu se to hemží různými pokrmy, které jsou lehké, levné a zdravé! Takže prázdniny jsou pro to jako stvořené!

6. Čti!
Času dost a myslím, že máš určitě v knihovničce nějakou knížku, na kterou jsi neměl/a čas a nepřečetl/a si jí! Já jsem včera právě dočetla Pýcha a předsudek, chystám se číst Perks Of Being A Wallflower a pak? Nevím, dochází mi tipy na knihy, tak se se mnou o nějaké podělte!

7. Koukni na filmy, na které nebyl během roku čas
A nejoblíbenější činnost asi nás všech o prázdninách? Prostě si lehnout a koukat na film/seriál. Já jsem totální závislák na seriálech, a tak mi přišlo fajn, že bych se s vámi podělila o pár tipů, co určitě vidět? :)
Stuck In Love (já ho viděla už asi pětkrát a je to ten typ filmu, který vás donutí přemýšlet a můžete si ho pouštět pořád dokola a neomrzí), Perks Of Being A Wallflower (jak film, tak i kniha neskutečné!), About Time, Teorie všeho, Me Before You (jak kniha, tak film super - a kniha má dokonce i druhý díl - oba jsem četla a byla jsem unešena), Pýcha a předsudek (já ho poprvé viděla včera) - víc se mi teď asi nevybaví, ale kdybyste měli zájem, mohla bych věnovat celý jeden článek filmům a seriálům?
a teď tv shows: Pretty Little Liars (nedávno byla odvysílána finální epizoda ever, viděl ji někdo? jaké jsou vaše pocity? já pořád nevím, co si myslet..), The Vampire Diaries (někdo si může říct: Upíři, no to bude jak Twilight, ale mě tahle show unesla a při finále? Brečela jsem ještě hodinu potom a nemohla se vyrovnat, že je konec), iZombie, 13 Reasons Why, The Hundred, Riverdale, Friends (klasika, na které jsem teď ujetá!), Teen Wolf, a seriály, o kterých jsem slyšela a hodlám se na ně mrknout: The Originals (spio-off k TVD) a Shadowhunters.


       Chápu, že asi na každém webu, který píše o tomto tématu, najdete ty stejné tipy, ale já si říkala, proč to nenapsat vlastními slovy a s vlastními zkušenostmi? :) Doufám, že se Vám článek líbil, každý komentář a názor (pozitivní či negativní) mě velice potěší!
love, Adela

17 komentářů

  1. Super článek a tipy, já se ke cvičení nepřinutím, prostě se mi nechce, ale naštěstí mám zatím dobrý metabolismus a spalování samo o sobě, takže to nemusím tak řešit :D Do Grébovky se chci podívat už dlouho, tak uvidímě, kdy mi to vyjde, zrovna dneska je fakt ošklivě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý metabolismus ti určitě kdekdo závidí!! :D A do Grébovky rozhodně zajdi! Jeden z nejhezčích parků tady v Praze.

      Vymazat
  2. Super tipy :) Cvičení a čtení už jsem zahájila, ale jak to tak bývá, okamžitě přišlo nastydnutí, a tak už se pár dní jen válím u těch seriálů :/ Ale objevování nových míst už mám naplánované, jak jsi četla (děkuju za milý komentář :)). Jo a poslední díl PLL byl pro mě osobně fakt zklamáním :/ Čekala jsem něco... míň pitomýho :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nastydnutí je jak naschvál viď :D Mě finále PLL také do jisté míry zklamalo, protože přece jenom už asi 3 dvojče (možná jich bylo víc) v seriálu a jednom městě je nepravděpodobný :D Jsem ráda, že už je konec, bůh ví, co by ještě vymysleli!

      Vymazat
  3. Tak já se chci právě věnovat tomu blogu, aby nebyla nuda a ty filmy jsou určitě super typ, mám jich pár, co bych chtěla vidět :) přeju hodně štěstí s blogem, ať ti to tentokrát vydrží :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na cvičení je mi moc vedro a jíst zdravě v létě fakt nezvládám (ach ta zmrzlina :D). Ale ráda bych začala zase číst, tenhle rok jsem vůbec nestíhala a chci se to zase naučit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, i já si vždycky říkala, že je moc vedro a nebo že jedna zmrzlina nevadí :D Musíš se jen opravdu donutit. Já čtu (kromě četby do školy) bohužel jen o prázdninách, přes rok se nedonutím.

      Vymazat
  5. tak to je krásny motivačný článok a ja len dodám ešte jeden bod - začni plniť svoje sny! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  6. objavovat by som aj rada, ale tych priatelov akosi postradam :D festivaly nie su zrovna moja salka kavy, je tam na mna prilis vela ludi.
    to skor naozaj radsej dobru knizku, serial alebo film. naposledy sa mi velmi pacila knizka Priserne nahlas a neuveritelne blizko, serial Orphan Black a film Equals.

    OdpovědětVymazat
  7. Máš pravdu... to jsou dobrý tipy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tipy jsou to super,
    s kamarády strašně ráda objevuji nová místa :3.. Zdravé jídlo, to už je u mě krapet horší, a jelikož chodím ke koním, tak nějaký ten pohyb mám :D..
    Ještě k salátu z Mcdonaldu, to je fakt humus, ale zmrzka to spravila :D ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Moje leto bude skôr o učení, no dúfam, že si aspoň niečo prečítam a začnem športovať. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hodně štěstí při učení, ať už se učíš na cokoliv (to zvládneš!) :)

      Vymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall