sobota 26. května 2018

Sebevědomí bez make-upu

Kdybych zjistila vloni v prosinci, že budu psát článek na tohle téma, nevěřila bych tomu. Měla jsem hodně blbý období. Pořád nějaká práce do školy, zima, stýkání se s nepříjemnými a životem otrávenými lidmi. Hodně se mi to projevilo i na pleti. Jen co se mi objevil malinký pupínek, který nebyl skoro ani vidět, šahala jsem si na něj a nakonec se ho snažila odstranit mačkáním - což nikdy není dobrý nápad. Tenhle malej pupínek, kterýho by si kolemjdoucí ani nevšiml (možná kdyby mi zkoumal obličej zblízka), se "díky" mně změnil v mokvající ránu. Já se za to tak nenáviděla! Věděla jsem totiž, že kdybych na něj nešahala, do týdne by byl pryč. Ale ne.. já se ho potřebovala zbavit co nejdřív a díky tomu jsem měla na obličeji ošklivé hnědé flíčky až do nedávna.

Jen co jsem ráno vstala, zapatlala jsem místo korektorem, kterej to možná i víc zviditelnil. Šla jsem do školy, kde jsem neustále chodila na záchod, abych viděla, jestli se mi náhodou třeba korektor nesmazal. Přišla jsem domů, ani jsem se neodlíčila, protože pohled na mojí tvář se dvěma strupama bych nestrpěla(odlíčila jsem se až večer, nešilte, normálně se odličuju, a vím, že to je to nejdůležitější co člověk může pro pleť udělat, když si na ni patlá ty chemický ...).

Dokonce jsem se kvůli tomu několikrát rozbrečela. Jo. Já sama uvnitř věděla, že tomu musím dát čas, nemyslet pořád na to, a že časem to zmízí. Ale já byla zlomená hlavně asi kvůli tomu, že si toho začali všímat lidi. Ptali se, co to mám na tváři, protože to nevypadalo jako běžné akné. A co já měla na otázky typu: "Co to tam máš?", odpovědět? Že jsem blbá a že jsem si rozrýpala malej pupínek, ze kterýho by nic nebylo nebýt mě?


Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem z toho venku. Nebo jako takhle. Pupínek se mi sem tam udělá pořád. A já z toho samozřejmě radost nemám. Ale snažím se je nemačkat a nechat je být.
Na druhou stranu jsem ráda, že jsem si to prožila. Uvědomila jsem si spoustu věcí. Co dělám špatně, že lidi vás za vaší pleť nebudou odsuzovat.

Před pár týdny jsem si něco objednávala na nejmenovaném e-shopu a narazila jsem na sekci s produkty od Havlíkovy apotéky. O značce jsem slyšela už několikrát, že je přírodní, česká a že je super, ale nikdy jsem nad tím nijak nepřemýšlela a nenapadlo mě, že dělají něco i na akné. Každopadně jsem našla Sérum na akné a krém Krásná slečna. Popisem absolutně vyhovovaly mé pleti a já si říkala, proč to nezkusit, možná těch necelých sedm stovek vyhodím a produkty mi nebudou pomáhat, ale zkusit to musím.


Používám je asi 3 týdny, skoro každý den na noc - nejdřív nakapu sérum, nechám chvíli vstřebat a poté namažu krémem.

Neříkám, že vás zbaví navždy akné, ale moje stále se zdlouhavě hojící fleky (ty z prosince/ledna) začaly pomalu mizet a ani nevíte, jak to je skvělé, taková tlustá čára za mým neuspěšným obdobím.
-Adela

21 komentářů

  1. Skvělé, že se ti podařilo zlomit svůj původní postoj. :) Někdy mi přijde vážně škoda, když ženy/slečny/holky obecně nosí přemíru make-upu a ničí si tím pleť. Vždycky mi přišlo mnohem lepší pupínky nezakrývat, ale zkrátka je nechat dýchat a úplně "zaléčit".
    Moje teta trpěla od malinka brutálním akné, musela pravidelně do lázní a na ozdravné pobyty k moři už od svých 5ti let. Dnes není zcela vyléčena a na některých místech stále akné má, ale pomáhají jí klasické přírodní věci - slaná mořská vody a vzduch, slunce, klid, žádný stres, hodně vody a ..žádný zbytečný make-up. :) Každopádně věř tomu, že každý je někdy nešťastný. Ale dokud není zlomená duše, dá se s tím vždycky něco dělat. :) měj se krásně a doufám, že se ti bude dařit! #BezMakeupuSeŽijeLíp!
    Š. z www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se kdysy dávno strašně ráda líčila :) bohužel tedˇ už ne :( takže jsme na tom trochu podobně, ale nelíčím se kvůly špatné pleti, ale kvůly tomu že jsem kdysy měla zánět spojivek :(

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle moc dobře znám!!
    Až na střední mi došlo, že akné mám ze stresu... po střední se moje pleť o 10000% zlepšila.A občas, když mám teď stres tak se mi zhorší o trochu, ale nehrotím to tak už.

    Mě pomohla bioderma :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  4. Já třeba make - up naprosto nepoužívám, ale vlastně nemám moc důvod to dělat. I když s ním bych asi vypadala lépe. :D Každopádně lidi, které trápí pleť, akné či něco podobného, dost obdivuji za to, jak to nesou, i třeba jak úžasný make - up si na tváři dokáží vykouzlit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem malovátka používala jenom pár měsíců v mých 15ct. A to jsem používala jenom tužku na vnitřní linky a řasenku, nic víc. Ale zbytek let (ani ve svých 19, skoro 20) se nemaluju. Jen příležitostně. Nebaví mě to :D A hlavně jak sama píšeš, nemusím se o nic starat, jestli se mi někde něco nerozmalalo a pod :) V poslední době čím dál tím víc slečen se nemaluje, tak se neboj, je nás spousta ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám hodně ošklivé akné už tak od 12. Je to věc, co hodně snižuje sebevědomí, zvlášť když všichni okolo tebe mají nádhernou pleť. Ale už jsem s tím v pohodě... Co se týče make-upu, používám korektor a pudr, ale ne vždycky. Mám období, kdy bych bez nich nevyšla, ale taky období, kdy na to absolutně kašlu a neřeším, co si ostatní myslí.

    OdpovědětVymazat
  7. Pro mě je make-up takový ranní základ. Spíš mě to baví a vím, že bych sice na sebe toho moc patlat nemusela :D
    Sem tam nějaky pupínek mam, ale nic extra. Na druhou stranu, kamarádka ho měla opravdu nepěkné :/ ale dermatoložka ji velmi pomohla ^^

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je skvělé, pokud to skutečně trošku pomáhá. Ani nevíš, jak ti rozumím, já jsem taky chronický likvidátor pupínků, ale na druhou stranu příliš nepoužívám make-up, takže pleť může jakžtakž dýchat a docela se vše rychle hojí. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Je dobře, že ti pomáhají přípravdky. :)
    S akné tě chápu, také s tím dost bojuji, bohužel s tím mám problémy od puberty doteď. Po vysazení HA se mi to vrátilo ve velké míře. Teď používám vodičku a masku na obličej a je to lepší. Záleží teda, jak kdy, protože záleží na okolních věcech, jako na tom, co sním, jaké je počasí atd.
    Ale teď už to neřeším tolik a nepropadám zoufalství jako to bylo v jednu chvíli. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Je úžasné, že ses s tím vyrovnala a pokoušíš se na to jít přírodní cestou :) Podle mě je velmi důležité se naučit mít ráda a přijmout se i s těmihle nedostatky. Zcela určitě to pomůže sebevědomí a i tomu, aby si těch nedokonalostí nevšímali ostatní :)
    S akné jsem nikdy problím neměla, ale občas se mi vyskytne pupínek na těch nejhloupějších místech jako je nad rtem, u nosu či mezi očima :D Ale myslím si, že ten malý výskyt má na svědomí i to, že se nemaluji. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  11. Měla jsem podobný problém. Ty ruce si jednoduše nedaly říct. :D Ale časem, když člověk zjistí, že je lepší, když si na tu pleť člověk (logicky) nesahá, tak toho radši nechá. To samé platí pro korektory atak. Bez nich je to lepší, jen je těžké vydržet bez nich to nejhorší období, ale stojí to za to.

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi pekne napísaný článok :) Problémy s akné mám aj ja a tiež som z toho niekedy na pokraji zrútenia. Vzorky presne z tejto rady som vyskúšala a mojej pleti sadli, určite by som niekedy v budúcnosti chcela investovať aj do tejto kozmetiky :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  13. Zajímavý článek, já jsem měla v pubertě hrozný akné a vím, jaké je to se kvůli tomu cítit špatně. Před nedávnem mi kosmetička doporučila micelárku a nějaké krémy, protože mám velmi komplikovanou pleť a zabralo to:) plus i s tím odličováním, to máš taky pravdu. No nic, přeju ti, at jsi spokojená a sebevědomá, je to důležité.:)
    Ann

    OdpovědětVymazat
  14. Od Havlíkovi Apotéky jsem už něco vyzkoušela a zrovna i tyto výrobky mě poměrně zaujaly :)

    OdpovědětVymazat
  15. O tejto kozmetike som už čo to počula :) A musím priznať, že aj ja si už robím zálusk na nejaké ich produkty. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek. :-) Myslím, že dosti slečnám otevře oči. Moje mladší sestra má rozsáhlé akné. Důležité je v tu chvíli neupozorňovat na to, že tam jsou ty pupínky, ale říkat jí, že je krásná. Dělat, že nejsou. Já si nepamatuji, že bych měla velký komplex z mé pleti, i když jsem akné měla docela dost. Ale zase jsem pořád slýchala, že to zmizí. Spíš jsem měla hodně velký komplex ze zubů, jelikož jsem je měla opravdu HODNĚ křivé. Když někomu ukážu fotku před rovnátky a po nich, tak absolutně nechápe. :-D Každý máme něco. Když s tím něco jde udělat, tak je to super. Horší je, když se nám na sobě líbí něco, s čím pomůže maximálně plastika. V mém případě to byl nos. Pořád jsem ho zkoumala a začala ho nenávidět, ale časem (asi dospívám :-D) mi došlo, že je hloupost řešit nějaký nos. Mám dvě ruce, dvě nohy, jsem relativně zdravá a soběstačná. Ostatní je jen bonus, když někdo vypadá jako z obrázku a má dokonalou postavu, tak mu chybí třeba něco jiného. Tak to je a je důležité se s tím smířit a ty jsi na dobré cestě. ♥ Dobře, že jsi o tom napsala. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Já problémy s akné taky měla, ale naštěstí jsem ho vyřešila přístrojem Face Up, psala jsem o něm i recenzi na blogu. Teď se mi sem tam nějaký udělá, ale je to prostě ze stresu, sama to vidím. Jediné, co mě trápí, jsou akorát jizvičky, ale ty také pomalu mizí.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  18. Ja si musím zaklopať, ale ja som nejaké veľké problémy s akné nikdy nemala, ale zato mám atopický ekzém, nieje to nejako veľmi vidieť, iba na lícach a niekedy som nosila veľa makeupu aby som to zakryla, ale teraz už nemám problém ísť hocikam nenamaľovaná. Ale malujem sa rada <3 Super článok

    OdpovědětVymazat
  19. S tím ti naprosto rozumím a je skvělé, že se teď za tím můžeš takto ohlédnout! Nechávám pleť dýchat, kdy jen můžu, ale do práce si vždycky na kameru chci trošičku aspoň pohrát s nějakou tou barvičkou a k tomu připravit i lehký podklad díky makeupu :D :) je to těžké, když na tom obličeji nějací nezvaní kamarádi straší, ale přesně, žádná katastrofa z toho není. :)
    Super tipy! :) Nezkoušela jsem tyhle přípravky, tak jakmile dovypotřebuji to, co mám, dám jim šanci!
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Na to bych ti půjčila nejraději můj vlastní nezájem. :D Nezájem o make up, o korektory (ne, že bych je nepotřebovala - kolikrát bych udělala líp, kdybych si už nějaký koupila a něco opravdu skryla), ale na pleť si prostě nic nedávám, jen čistím. A ano, dělají se mi pupínky. Ale vidím je jen ráno v zrcadle a pak, když se znovu někde "potkám" :D ... v momentě na to zapomenu a druzí to neřeší - protože je mají taky. Není to jen na obličeji, je to hlavně v hlavě a určitě nestojí za to se trápit tímto. :) Každopádně jestli tím trpíš víc, snad ti pomůže, co sis koupila, ale určitě to nestojí za nešťastné dny. :) ♥

    OdpovědětVymazat
  21. Já třeba maluji jenom oči, make-up, pudr atd. jen výjimečně, bez očí ale nevyjdu, nejvíc se mi líbí komplet (stíny, linky, řasenka), ale i jen řasenka je OK,bez ní bych ale nevyšla, jako blondýnka mám řasy světlé a bez řasenky vypadám jako bez řas, i když jsou jinak husté a dlouhé :D
    Je fajn že nad tím přemýšlíš, super článek :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall