pondělí 7. srpna 2017

PÉČE O PROBLEMATICKOU PLEŤ S AKNÉ (obličej, záda, dekolt) || 1. část

Jak už jsem i několikrát psala, máme v rodině dědičně špatnou pleť. Proto jsem se s vámi chtěla podělit o mé rady a tipy s problematickou pletí. ☺

Úplně nejdůležitější pravidlo, které uslyšíte asi všude, je odličovat si každý večer pořádně pleť, aby byla pleť stoprocentně čistá. Kdyby ne, ucpávala by se vám, a vám by naskákalo více pupínků (vlastní zkušenost). Další rada je pupínky nevymačkávat. Jasný, i pro mě je to někdy oříšek a pupínek se snažím vymáčknout a pak toho hrozně lituju, protože se mi doba léčení zdvojnásobí. A jako poslední bych uvedla, že by pleť měla dýchat i přes den. Tím myslím, abyste make-up někdy zahodili a nechali pleť volně dýchat.

A teď už k výrobkům, které používám já a pomáhají mi:

Volně prodejné produkty
(2. část článku, který vyjde co nejdříve, budou přípravky, které mi předepsala dermatoložka na lékařský předpis)

 ↓Více

1. Bioderma Sébium H2O (cena tohoto největšího balení 500 ml se pohybuje okolo 350 Kč)
- Tato micelární voda je určena přímo pro problematickou a mastnou pleť. Každý večer si s ní odličuji pleť kosmetickými tamponky (oči moc ne - to mi nevyhovuje). + ještě k odličování jsem zapomněla vyfotit svůj oblíbený čistící gel Vichy Normaderm (cena okolo 300 Kč), který používám ve sprše a je také určen pro problematickou pleť a z pleti smyje zbytky make-upu, které po odlíčení na pleti zůstaly.

2. Ricinový olej (prodává se v lékárně a cena je okolo 100 Kč, ale prodává se i v drogériích, např. značka Saloos)
- Je v podstatě na všechno (na internetu jsem četla všelijaké tipy - na suché konečky vlasů, na špatné nehty, na bradavice atd.). Já ho používám na pleť, když je příliš vysušená všemi těmi přípravky na problematickou pleť. Většinou si ho nanesu na večer tamponkem na plet a do rána se absorbuje.

3. Yves Rocher Pore Cleaning Mask (cena okolo 100 Kč)
- Nevím jestli uvidíte nějaké rozdíly před a po použití této masky, ale mně vyhovuje, protože mám po ní krásně hebkou pleť a nějak tak i vyčistěnou. Používám ji 1x týdně.

4. LUSH Mask Of Magnaminty (cena myslím že 200 Kč)
- Tahle maska je pro mě takový malý zázrak. Krásně vyčistí, pomůže i s akné a krásně voní a ten pocit po jejím smytí? Tuto masku opravdu doporučuji zakoupit. Lepší neseženete. A protože je maska čerstvá musí se do určitého datumu spotřebovat, který je uveden na balení (je to cca do 4 měsíců). Občas s tím mám problém, protože na obličej stačí nanést opravdu malinko a funguje. Ale vzhledem k tomu, že maska je určená i na tělo, tak věřím, že ji využijete celou. Používám ji 1x týdně.

5. Tea Tree Oil (seženete v lékarně ale i v drogerii, 15 ml za nějakých 130 Kč - jak kde a jak jaká značka)
- Asi nejvíc profláklá věc na akné, která opravdu funguje. Ze začátku jsem ale dělala chybu a to, že jsem si na obličej olejíčku dávala moc a to způsobilo, že se moje pleť začala loupat. Tea Tree Oil totiž opravdu hodně vysušuje. Takže doporučuju si vzít uchošťour (nebo jak se tomu říká? :D), nakapat na něj trochu oleje a potřít si opravdu jen pupínek a ne i kůži okolo.

6. Bioderma Sébium Hydra (cca 250 Kč)
- Skvělý hydratační krém, který je navíc i proti nedokonalostem, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou. + ještě jeden můj oblíbený hydratační krém je Neutrogena Visibly Clear Krém, který je hydratační a ke všemu oil-free, takže pokud trpíte mastnou pletí jako já, je toto jasná volba. Já ho někdy používám jako podkladovou bázi pod make-up, protože pleť hezky vyhladí. A navíc pomáhá proti barevným nesrovnalostem na vaší pleti, což je rozhodně skvělé.

7. Aviril dětský zásyp (jakkákoli drogérie nebo supermarket, cena okolo 40 Kč)
- Teď si asi zaklepete na čelo. Proč sakra používám dětský zásyp na dětské zadečky na obličej ?!? Ale já vám něco povím. Tohle je třeba moje největší záchrana a pomohl mi více než nějaké krémy od dermatoložky! Používám ho teda hlavně na záda, která jsem měla dost špatné. A ani ne po měsící používání se mi záda rapitně zlepšily a všimlo si toho dokonce i okolí. Takže tahle sranda za pár kaček je vlastně největší záchrana a opravdu ho doporučuju! Stačí si na ruku nebo na štětec nasypat trochu zásypu a namazat tím vaší problematickou partii těla (ať už je to obličej, záda, dekolt nebo ruce), asi nejlepší je ho používat na noc, protože jste pak bílý jako sněhulák :D

8. Miraclean - zinková emulze (lékárna za cca 150 Kč)
- Léčí problematickou pleť (ale nejen tu - léčí i popáleniny, ekzémy atd.), je především dobrý na hojení jakkýkoliv pupínků, které máte třeba až do krve. Obsahuje také tea tree oil.


Máte nějaké zkušenosti s jinými produkty? A znali jste předtím tyto přípravky? ☺ Doufám, že jsem někomu s tímhle článkem pomohla, protože já ho číst před pár lety, zachránil by mou pleť. 

-Adela

13 komentářů

  1. Je super si přečíst takové tipy, o některých věcech vůbec nevím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten zásyp doma mám, já ho zas používám i místo pudru, když se ho dá málo a pěkně se rozetře, je to super ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelý článok:) Takisto som trpela akné, asi 6-7 rokov. Čo sa týka odličovania, pre takúto pleť sú najvhodnejšie gély, micelárky pleť len zbytočne vysušia. Keď už pupienok vymačkneš, vydezinfikuj si ho a jeho okolie Alpou a snaž sa do neho už nerýpať. Alebo napr. nechtíková masť z lekárne urýchľuje hojenie:) A z zvlastnej skúsenosti viem, že make-up nie je zlý, len si treba vybrať ten správny:) samozrejme, nenosiť ho každý deň od rána do večera a večer sa nezabudnúť odlíčiť:) Micelárku od Bioderma používam už asi 3 roky a veľmi mi vyhovuje, ale ako som písala, na odličovanie večer sú vhodnejšie gély, ju používam skôr ráno na vyčistenie pleti, najmä pred líčením a potom nanesiem krém:) Masky z Lush mám celkovo rada, najmä tie na mastnú pleť, sú skvelé:) Tea tree olej takisto používam, na akné je perfektný!:) Ja ešte používam peeling od YR, ktorý striedam s cukrovým peelingom z jedného kórejského e-shopu, písala som o ňom na blogu:) tie sú naozaj skvelé:)

    Saja Frey Blog

    Veľká letná giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Alpě jsem taky už slyšela, ale hodně jsem četla, že může podráždit pleť, a já mám celkem citlivou pleť, tak se bojim :D Na večerní odlíčení také používám gel (jen jsem ho zapomněla vyfotit, ale v článku se o těm zmiňuji). Díky za tvoje rady :)

      Vymazat
  4. moc pěkný článěk, já jsem teď taky nějakou chvíli dost trpěla na pupínky a vůbec jsem nevěděla, čím to je, protože jsem s nimi nikdy větší problémy neměla... potom mi kosmetička řekla, že to může být používáním micelární vody, protože prý je to neskutečně chemická věc a může to právě způsobovat, že je pleť podrážděná (což jsem vůbec nevěděla a přišlo mi, že mielárka je právě spíše jemná, ale prý je to úplně naopak), protože by se po micelárce měla používat ještě pleťová voda na vyčištění pleti od té micelárky... rovnou ten den jsem si koupila obyčejnou pleťovou vodu a musím říct, že se mi pleť vážně zlepšila :D :D :D jsem zvědavá na druhou část článku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tom, že by micelárka takhle dráždila pleť, jsem ještě neslyšela! Asi zkusím používat více pleťovou vodu, kterou mám doma taky :D Díky za tip!

      Vymazat
  5. Já mám spíš porblém se suchou pletí, ale ten ricinový olej mám v plánu koupit už dlouho, tak na tvé doporučení do něj konečně půjdu.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé tipy, Biodermu taky používám :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. Mně Bioderma nezabrala vůbec. Mám teď pleť horší, protože je horko a potím. Každopádně nejlepší pomocník je umě hydratace, prostě přes den pořád pít - nejlépe vodu nebo domácí čaje. Jakmile totiž nehydratuju zevnitř, mám pupínky. Mám pleť smíšenou, takže největší opruz. Každopádně teatree je zázrak! Dětský zásyp zní zajímavě :D Těším se na další část článku :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Problematickú pleť mám tiež a viem, že hľadať vhodné produkty je skutočné umenie. Niektoré z tvojho článku ako yves rocher poznám, iné nie. Mne sa napríklad osvedčila aj Manufaktura, rada pre citlivú pleť. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super tipy. Tiež bojujem s problematickou pleťou a je to na nervy, pretože neviem či je to mojim telom alebo tým, že milujem sladké. Teraz by som si chcela kúpiť pleťovú masku a ak by mi nepomohla, tak by som sa na pár týždňov vzdala čokolády a neskôr určila, či sa mi pleť zlepšila alebo nie :)

    Wear the Confidence

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako všeobecně masky moc nepomáhají, je to spíše jen o tom pocitu :) Určitě to vyřazení sladkého na nějaký čas zkus a třeba se budou dít divy :)

      Vymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall