pátek 11. srpna 2017

PÉČE O PROBLEMATICKOU PLEŤ S AKNÉ (obličej, záda, dekolt) || 2. část

Přečti si i 1. část článku, kde jsem doporučovala produkty, které jsou volně prodejné v lékárně nebo drogerii. ☺ ODKAZ ZDE




Druhá část tohoto tématu se zaměřuje na přípravky, které jsou na lékařský předpis. 

Musím tyto přípravky doporučit, pokud trpíte silným akné. Rozhodně zajděte k lékaři (kožnímu) a zeptejte se. Já se ze začátku bála. Nechtěla jsem ukazovat svá záda, ani nenamalovaný obličej. Ale pak mi došlo, že nejsem určitě první ani poslední, která tam chodí se stejným problémem. Teď tam chodím asi jednou za půl roku, jak kdy, a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí. Zkuste to i vy, protože já kdybych tam nešla, nebyla bych na tom jako teď.

↓Více↓

1. Akneroxid 5 nebo 10 (asi 150 Kč, předtím ale místo tohoto předepisovali Eclaran, který hradila pojišťovna, bohužel jeho výroba byla zastavena)
- Akneroxid mám hlavně kvůli zádům a jizvám po akné, které na nich mám. Akneroxid obsahuje nějaké látky (nebudu to googlit, to si najděte kdyžtak sami ☺), které vaši kůži odbarví - neděste se - protože pokud se chcete zbavit jizev a barevných nesrovnalostí, je toto jedna z nejlevnějších cest (poté existuje i laserové vyšetření). Velká nevýhoda tohoto gelu je, že odbarvuje bavlnu, takže jsem si zničila povlečení i pyžamo (doktorka mě na to předem upozornila) - věřte mi, že moje mamka z toho nebyla vůbec nadšená :D A protože odbarvuje, musím si ho každé ráno smýt vodou. Jinak tenhle gel opravdu pomohl, zbavil fleků na zádech (ne 100%), ale dávala jsem si ho pouze na záda, protože na můj obličej byl moc silný a já se po něm osypala.

2. Differine krém (zadarmo - hradí do pojišťovna)
- Differine jsem používala jak na obličej, tak na záda a dekolt. Je skvělý, hodně vysušuje, ale to od produktů na akné musíme čekat. Velká výhoda je, že je zdarma.

3. Duac gel (cenu už nevím, ale pohybovala se určitě kolem 100 Kč)
- Vyhovoval pár měsíců a pak jsem po něm měla červené svědivé fleky. Je to opravdu všechno podle typu pleti, protože například mé sestře vyhovoval.

4. Zynerit (toto největší balení stojí 150 Kč)
- To je moje největší láska ze všech výše zmíněných. Je v tekuté podobě, na lahvičce máte něco jako "houbičku", kterou si potíráte pleť. Zynerit mi pomohl úplně nejvíce. Pomohl mi především s takzvanou "krupičkou" (doufám, že víte co myslím? Dělaly se mi pupínky třeba z potu - hlavně na dekoltu). Po dvou týdnech každovečerního používání mi tyto malinké pupínky zmizely a teď si ho na dekolt dávám i preventivně třeba obden.

16 komentářů

  1. Já bych zase potřebovala něco na extrémně suchou kůži :/ :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V minulém článku jsem doporučovala Ricinový olej, který je super na suchou pleť, tak ho zkus :)

      Vymazat
  2. Navštěvuji dermatoložku a je to určitě lepší, dokáže poradit. Vyhovuje mi aknemycin, poté jsem používala Duacgel, který mi předepsala v době, kdy jsem na tom byla docela špatně. Teď když jsem tam nějaký pupínek mám Akneroxid, ale po tom mám fleky a suchou pleť, takže nyní zkouším davat naprosté minimum a ještě si na noc namažu obličej hydratačním kremem na akné a mám jen občas takové načervenání, které brzy zmizí.

    OdpovědětVymazat
  3. Tiež som používala Zynerit, ale nepomohol mi. Celú tvár mi spálil a navyše veľmi pálila. Rovnako som bola na tom s Duacom. :) Mám pocit, že na mne fungujú tieto prípravky veľmi krátku dobu a potom mi spália tvár. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi několikrát stalo, že mi Duac spálil obličej, ale později jsem přišla na to, že je to tím, že si toho na obličej dávám moc, takže když dám opravdu malinko, je všechno ok :)

      Vymazat
  4. Já moc akné nemám, ale určitě si nějaký produkt pořídím když by se mi pleť nějak zbláznila :D

    Jinak ten Zynerit měl přítel a ten s ním byl spokojený :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi užitočný článok :) Nšťastie s oleťou už nemám veľké akné problémy...avšak stále ma ešte trápy dekolt takže šup idem kuknúť aj prvú časť tvojej série článkou o starostlivosť ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Akneroxid a Zynerit jsem používala také, ale moc mi nepomohly - maximálně ten Zynerit. Vlastně všechny tyhle chemický věci od doktorů mi nepomohly - škoda :( Spíš na mě funguje všechno přírodní :) Každopádně článek skvěle napsaný.¨

    http://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má holt jinou pleť a zabírá mu něco jiného :) Děkuju moc!

      Vymazat
  7. Já tyhle přípravky vůbec neznám, nemám tak velké akné, mám spíš hodně otevřené póry a sem tam nějaký pupínek, ale třeba nějaký z těchto produktů doporučím kamarádkám :)

    OdpovědětVymazat
  8. Článek je dost dobre napsaný a určitě pomůže lidem. Já jsem moc s akne nebojovala, ale musí to byt hrozné, když uz je pak člověk zoufalý.
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  9. Zineryt mi předepsali několikrát a vůbec mi nezabral :/ pak jsem šla do tanečních, tak jsem fakt potřebovala, aby akné zmizelo a předepsali mi Rumělkovou mast (vypadá to jako bobek), která se na pupínek nanese na noc a musím říct, že v 95% případů ten pupínek do rána zmizí! Fakt můžu jen doporučit. Už to používám čtvrtým rokem, po troškách podle potřeby a je to fakt skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  10. Differine krém je zadarmo? :O Já ho používala nějakej ten rok zpět ale vždy jsem za něj platila tak kolem 200 Kč možná více ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je zadarmo, ale musíš mít lékařský předpis, tak sis ho asi kupovala normálně bez něj :)

      Vymazat
  11. S akné jsem se trápila dlouhá léta na střední škole. Tehdy jsem ještě nevěděla o účincích CBD produktů. Vlastně i kdybych o nic něco v té době věděla, asi bych jako studentka neměla dostatek peněz. Na vysoké škole mi kamarádka řekla o cibdol.cz a jelikož jsem měla pár penízků při sobě, vyzkoušela jsem to.

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall