pátek 18. srpna 2017

VYPADNOUT A VYPNOUT

Týden jsem se Vám neozvala. Týden jsem strávila v krásné šumavské přírodě (která je mimochodem jedna z mých nejvíce oblíbených tady v čr). Týden jsem si urovnávala myšlenky a přemýšlela, kdo chci být.

A jestli jsem na to přišla? 
Ne. 

Pořád se hledám a asi dlouho ještě budu. Závidím lidem, kteří vědí, jací chtějí být, co chtějí dělat, jak chtějí vypadat. Já na to budu muset bolt časem přijít ...
................…………................………..............

Teď už z týdenního výletu jedeme autem domů a já dostala náladu se trošku vyzpovídat, nechat moje myšlenky volně plout na papíře (...iPadu).

Vždycky jsem byla typ člověka, který je hodně na telefonu a hlavně na sociálních sítích - instagram, snapchat, facebook - je toho hrozně moc.. Ale tento týden jsem se vykašlala na sociální sítě, na sledování lidí, které třeba ani vubec neznám, a rozhodla jsem se sledovat lidi, které mám hned vedle sebe, sledovat realitu. A proto jsem mobil odložila a žila realitou. A víte, jak je to skvělé si jednou za čas takhle vyrazit s rodinou, bez internetu a vnímat místo nějakých insta stories jen a jen blízké a přírodu? 

Jděte ven a žijte ❤️








44 komentářů

  1. chce to čas, uvidíš, že třeba už brzy přijde nějaký zlom a zjištíš kým chceš být a co chceš dělat! :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jo, věřím v to, ale ten pocit nevědění je hroznej :)

      Vymazat
  2. Moc hezké fotky ♡ a musím s tebou jen a jen souhlasit, všichni bychom měli více žít přítomností a užívat si každé chvíle života. A přeju ti hodně štěstí ve hledání sama sebe, mně to taky dlouho trvalo, ale jednou k tomu svému šťastnému já určitě dojdeš, kdyžtak se můžeš mrknout ke mně na blog, psala jsem o tomto tématu článek 😉
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný článek, občas je potřeba vypnout a neřešit. Možná má na to ta Šumava nějaký vliv, protože když jsem tam byla já, též jsem neřešila sociální sítě :D

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidíš, asi je na Šumavě nějaká zóna :D Nebo je tam tak krásná příroda a vzduch, že se na ty sociální sítě prostě vykašleš..

      Vymazat
  4. Hned, jak jsem viděla fotku, tak jsem si říkala jestli-pak to není naše nádherná Šumava! A měla jsem pravdu. ♥ Je tam opravdu krásně. Fotky se moc povedly.
    Rozhodně souhlasím s tím, co jsi napsala. Navíc rodina je na prvním místě a je třeba si občas uvědomit, že jednou bude ten čas, kdy 'vyletíme z hnízda' a už to takové nebude. Měli bychom si s něma užívat chvíle dokud můžeme a ne se v jejich blízkosti pořád dívat na stories někoho koho vidíme jednou za rok nebo dokonce vůbec, měli bychom vnímat je. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Přesně tak, nikdo neví, kdy se od rodičů odstěhujeme, nebudeme je moc vídat, protože nám to čas nedovolí.. Souhlasím s tebou ♥

      Vymazat
  5. Tak to musel být moc krásný a pěkně strávený čas v moc fajn prostředí :)
    Takový čas na sebe, svoje myšlenky a užívání si prázdnin a přírody a lidí okolo je myslím opravdu fajn a občas třeba. Takže se nedivím, že si si to užila. To, co píšeš je pravda...občas nám ten mobil/ntb/atd. v rukou až moc řídí život :/ :) :D
    Ty fotky jsou pěkné a vypadá to tam krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Myslím, že elektronika řídí životy hrozně moc lidí, asi to tak v téhle době už má být, jen jde o to to alespoň omezit :)

      Vymazat
  6. Ten pocit znám, že nevíš, kdo chceš být, lidi se na to stále ptají a já stále nevím, takže nejsi vím, jak ti je :D
    Jinak ty fotky jsou neskutečný, muselo tam být opravdu nádherně ^^
    A ano, máš pravdu, víc bychom měli žít realitou, než být u sociáních sítí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, alespoň vím, že v tom, že nevím, nejsem sama :)

      Vymazat
  7. Odpojit se od internetu a jen vnímat všechnu tu krásu kolem nás je úžasný. Sama jsem teď v srpnu byla v Norsku, bez internetu, jen jsem čerpala energii z přírody a cítila jsem skvěle. Když jsem se vrátila, otevřela Instagram a podobné sociální sítě, vůbec jsem najednou nechápala, proč jsem na nich dřív trávila tolika času, k čemu jsou vlastně dobrý.. Internetový detox mi moc pomohl si urovnat myšlenky a i když jsem vlastně na nic převratného nepřišla, bylo to fajn :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :D Taky jsem pak nechápala, proč jsem na tom byla tak "závislá".. Když teď mi to vůbec nechybělo a ztratila jsem v tom tu pointu.

      Vymazat
  8. Krásný článek, úplně s tebou souhlasím :) Navíc jsi přidala nádherné fotky ♥ Rodina je pro mě na prvním místě a její přítomnost si užívám :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. I my se snažíme doma občas vypnout veškerou elektroniku a dát se do offline režimu. Člověk tak přijde na jiné myšlenky a nabere neuvěřitelnou energii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že takhle všichni vypnete elektroniku :) To musíme doma taky zkusit, ale bohužel to asi neprojde :D

      Vymazat
  10. Na to se nedá přijít přes týden nebo měsíc, čím chceš být nebo kdo vlastně jsi. A i ti, kteří mají o svém životě dobudoucna jasno se čas od času zarazí, jestli to takhle opravdu chtějí.
    Jsem člověk, který je na sociálních sítích taky dost a snaží se s tím bojovat, těžké je, že když někdy vypneš a vypneš i internet a mobil, že s tím má okolí velký problém a nedokáže to pochopit :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dlouhá cesta, já vím, ale už s tím bojuji poslední měsíce víc a víc :)

      Vymazat
  11. Na Šumavě jsem byla nedávno. Je to nádhera, jen čistá příroda a tolik času na přemýšlení.
    Se sociálními sítěmi taky bojuju, mám pocit, že jakmile na chvíli vypnu internet, přijdu o tolik věcí, kamarádi mi napíšou něco strašně důležitého a já to nebudu vědět...Ale do konce prázdnin bych si chtěla dát třeba tři dny bez Wifi, protože by mi to možná pomohlo si trošku utřídit myšlenky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ten pocit, že když vypnu internet, bude mě hned někdo shánět a já tam nebudu, znám.. Vždycky pak každou minutu kontroluju mobil, jestli nemám nějaké další upozornění.. :/

      Vymazat
  12. Ja som človek, ktorý netuší kým chce byť a ako chce vyzerať... A práve to, že som chodiaci chaos som v konečnom dôsledku ja :) Inak ja si facebook a internet vypínam pravidelne aj na celé týždne a je to pre mňa oslobodzujúce. A ver mi, nič mi doteraz neušlo, práve naopak, bez facebooku som skutočne žila, v realite :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravidelné vypínání netu musím také provádět :) Určitě je to taková malá očista.

      Vymazat
  13. Hezké fotky :) také se stále hledám a ano, takový detox od sociálních sítí je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  14. Určitě na to přijdeš, jen to chce čas, ne každý přijde na to hned. :) Já v podstatě si taky teď nejsem jistá, kam přesně směřovat svůj život a že jsem to dříve věděla, co přesně chci, ale všechno kolem a i my se stále měníme.
    Na Šumavě jsem nebyla, ale vypadá to tam krásně a někdy bych se tam ráda podívala.
    Ty sociální sítě, o tom mi ani nemluv, dříve jsem na tom nebývala často, i když jsem internet v telefonu měla, ale je to čím dál horší, ale snažím se s tím něco dělat a když někde jsem, nemám ten čas koukat na mobil a někdy ho vůbec nekontroluji a mám vypnutý internet.
    Problém je, že teď ho sebou mít musím kvůli pohovorům a tím, že ho mám u sebe, láká mě to, dívat se na internet. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Šumavu určitě zajeď, je to tam nádherné a je to blízko (teda podle toho odkud jseš)! Tak když potřebuješ internet pracovně je to něco jiného :)

      Vymazat
  15. Já vím, ten pocit je.. úžasnej.
    Já jsem zase v internetový pasti, takže doufám, že si dám co nejdříve zase taky pauzu.


    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V internetové pasti (super název :D) jsem byla několik let, ona ta chvíle, kdy si tu pauzu budeš chtít dát a budeš jí potřebovat, přijde sama, neboj :)

      Vymazat
  16. Na to čase přijdeš. Kdo jsi, co chceš ... Já na sociálních sítích moc nejsem, ale já unikám z reality jiným způsobem - čtení, tancování, cvičení ...
    Jinak pěkné fotky - Na Šumavě má babi známé, tak jsme tam dřív jezdili každé léto.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, že máš svůj způsob, jak utéct z reality :)

      Vymazat
  17. Fotky jsou krásné! :) A ten pocit? úplně znám, neustále se hledám. A je určitě dobré někdy vypnout od sociálních a odpočinout si. Já si vždycky dávám pauzu na chatě, protože tam je signál pouze na volání a je to nejlepší pocit na světě. Být v přírodě a neposlouchat žádné pípání nebo zvonění mobilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Místo, kde není signál, bych taky potřebovala, musí to být super, protože vlastně nemáš na vybranou :D

      Vymazat
  18. Skvelo napísaný článok. Niekedy je najlepšie vypadnúť, byť bez kontaktu so všetkými tými sociálnymi svetmi, internetu a jednoducho si upratať myšlienky. Dlho, naozaj veľmi dlho som nevedela, čo chcem od života. Čo chcem robiť. Nakoniec som na to prišla, z ničoho nič. Jednoducho akoby som luskla prstami a vedela som to. Tiež som najprv na to akoby "tlačila". Uvažovala som, čo bude robiť?! Veď už by som to mala vedieť. A pred dvomi-tromi rokmi sa to odrazu stalo. Zrazu akoby som zistila, že práca, ktorú chcem robiť je aj mojím koníčkom a viem, za čím si idem :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  19. miluju Šumavu!! pozítří nasedam do auta a jedu! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Zbožňujem prírodu a pobyt v nej je pre mňa najväčším relaxom. Ten pocit, keď sa nemusíš o nič starať a môžeš v pokoji vypnúť. Je síce pravda, že vtedy človeka zvyknú najviac otravovať myšlienky ale keďže doba je uponáhľaná, nie je to podľa mňa niečo negatívne, kedy inokedy by sme sa im mali venovať? Ja mám pocit, že približne viem, akým človekom chcem byť, ako chcem vyzerať a čo chcem robiť. Avšak občas prídu chvíle, kedy mám pochybnosti ale to asi prirodzené. Každý raz dospeje do štádia, kedy si uvedomí, kým chce vlastne byť. Proces hľadania sa je síce dlhý ale podľa mňa stojí fakt za to :) No a na záver by som ti chcela pochváliť krásne fotky v článku a pogratulovať ti, že si sa dokázala na celý týždeň vykašľať na sociálne siete :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už aby to stádium, kdy budu vědět, přišlo :D Děkuju moc za komplimenty!

      Vymazat
  21. Taky bych chtela konecne vypnout a nic neresit, nekam odjet a vypadnout, jen je kolem me ted tolik stresu a tlaku, nemuzu si to doprat. ale uz se tesim az to vse hodim za hlavu a pujde to
    Na šumavu uz chci tak dlouho, ta priroda je tak neskutecne nadherna, wow :)
    nadherne fotky,ale realita musi byt jeste o level lepsi :)

    p.s. mam novy konecne vysneny web, takze uz budu jen tam, mrkni prosim ke me,budu moc ráda diky diky :)

    http://verubooklover.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě na Šumavu vyraž - nebudeš litovat. Realita se na fotku ani nedokázala zachytit! :)
      Na web kouknu, hlavně proto, že je tvůj vysněný :)

      Vymazat
  22. Nádherné fotky. Miluji takové výlety do přírody kdy člověk vypne a nic neřeší. Zrovna jsem měla dovču a jezdili jsme do přírody na tůry a byla to paráda.
    Jinak k tomu hledání co chceš dělat a tak, tak buď v klidu. Jestli je ti -náct, tak můžeš být v naprostém klidu. Mě bude letos 22 a pořád to nevím :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Sice mi je -náct, ale věřím, že ani v těch 22 nebudu vědět :D

      Vymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall