sobota 3. února 2018

ALIEXPRESS: vyplatí se to?

Čínský a především levný e-shop aliexpress určitě většina znáte. Nabízí spoustu věcí od elektroniky po kosmetiku. Ale dá se tomuto e-shopu věřit?  Já sama na e-shopu už nějaký ten rok nakupuju a chtěla jsem se s vámi podělit o mé zkušenosti, radosti a zklamání.



V celém článku se dozvíte, co si na aliexpressu kupuju 


Úplně hlavní důvod, proč jsem na ali začala nakupovat byly obaly/kryty na mobil - kdo by nechtěl obal za pár kaček, který by tady koupil i za pár stovek?  I když asi nic moc nevydrží, po pár měsících zežloutnou (což ale dělají i nějaké kryty z h&m!) jsou skvělé! Já si jich koupila už takových 10 určitě a vždycky jsem byla nadšená. Jeden mě stál kolem 30 Kč. Další výhodou nakupování na ali je určitě, že tam mají obaly na hromadu značek a typů mobilů, takže myslím, že i na ten svůj tam nějaký ten kryt najdete :) A tady pár odkazů na kryty, které mám a jsem více než spokojená:

Další co doporučuji jsou věci ke kosmetice - beauty blendery, štětce a brush egg.

Beauty blendery jsem si například já koupila přímo tyto. Jsou super, stejná kvalita jako kdybych si je koupila u nás (akorát, že tak 5 krát dražší). Jedinou nevýhodou je, že smrdí takovým tím specifickým pachem :D Ale pořádně jsem je umyla a bylo to.





Štětec jsem si koupila jeden (zrovna před pár dny mi přišel). Koupila jsem si tenhle štetec na pudr a musím říct, že tak hebounký, hustý štětec jsem viděla možná tak v Sephoře, kde se mi za něj nechtělo dávat osm set! Největší spokojenost. Jen se obávám, že štětinky začnou vypadávat, ale tak za 60 Kč skvělost!



Brush egg (kdo neví, co to je - je to taková kulatá gumová věc na čištění štětců) - jsem si koupila tento. Samozřejmě si můžete udělat DIY takovou desku na čištění štětců, kterou jsem viděla už několikrát na YT, ale myslím si, že za 27 Kč se vyplatí koupit toto vajíčko, které je skvělé a účinné :)



Další věc, co doporučuju, je koupit si tam květovanou čelenku (odkaz už nemám, ale dám vám sem nějakou podobnou), dokonce i náušnice jsem si tam našla - nemohla jsem je sehnat u nás, tak jsem mrkla na ali a víte co? Přesně moje vysněné tam měli za 2 eura / 3 páry - odkaz zde :D No prostě sranda! Samozřejmě z nich mám černé ucho (jako ze všech, které nejsou zlaté/stříbrné) a kvalitově jsou myslím na stejné úrovni jako z obchodů s oblečením. Další a zároveň poslední věcí, co bych doporučila z vlastní zkušenosti je nabíječka na iphone (kabel). Všichni víme jak jsou drahé a někde v hmku je mají taky za pár stovek - tady je mají za ani ne 2 eura  - a vypadají přesně jako ty z hmka - odkaz  :D

Další věci, které bych si z ali troufla objednat jsou asi jen takové ty malé doplňky atd. Zkusila jsem si i jednou objednat černou masku na černé tečky - i přes skvělé hodnocení byla naprd. A na co bych si ještě z těch levnějších věcí netroufla je oblečení. Fakt ne. :D Stačí mi vidět na facebooku vtipné obrázky - expectation vs. reality.

Doufám, že jsem vám dala nějaký tip, určitě se na ali koukněte a myslím, že budete unešeni a bez nějaké té objednávky neodejdete :D Já jsem tomu trochu propadla. A kdyby vás strachovala ta doprava - koukejte vždy jen na produkty s označním *free shipping* (doprava trvá okolo 3 týdnů - ale někdy mi balíček přijde i ani ne za 14 dní - je to jak kdy) :)
- Adela

*not sponsored*

30 komentářů

  1. Väčšina mojich priateľov si z Aliexpressu kupuje hlavne kryty na telefón a ani sa im nečudujem.. veď to je za dobrú cenu. Inak som však ešte z Aliexpressu nič neobjednávala :)

    Wear the Confidence

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem z Aliexpressu zatím nenakupovala, ale nedávno jsem koukala právě na štětce a docela hodně váhala :) - tudíž mi recenze právě na štětec velmi pomohla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si budu kupovat další kryty na telefon :D jinak co se týče fotky, tu jsem už nestihla :DDD měla jsem štětce, na prd..oblečení na prd.. :D jediné dobré jsou ty obaly no

    xoxoronnie.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. S Aliexpressem zkušenosti nemám, takže moc díky, aspoň budu do budoucna vedet

    OdpovědětVymazat
  5. Já zatím s Aliexpressem zkušenosti nemám, ale zaujaly mě ty kryty na mobil :) už jsem na pár z nich koukala :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  6. Brácha teda většinou nakupuje přes Wish, takže si občas nějakou kravinku přiobjednám spolu s ním. :D Na takové ty kryty na mobil apod. se mi to zdá parádní, člověk to tam sežene opravdu za facku. Na obleční bych si ale taky netroufla.

    OdpovědětVymazat
  7. Obaly odtud také nakupuji! :D A všechny takové ty hrozně potřebné serepetičky :D Dokonce mi na Ali koupil přítel plyšáka k Vánocům.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Já na Aliexpressu beru zásadně kryty na telefon, a většinou se snažím, aby byly levnější než dolar. To mi pak není líto, že mi to nepřijde nebo si objednám nějakej špatnej. :D

    michaelanocz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Na Ali taky nakupuju už pár let... a jsem spokojená, ty ceny jsou prostě skvělý :D je fakt, že šaty a různé oblečení není vždy úplně podle fotky, teda vlastně vůbec, ale třeba plesové šaty za 100,- to se vyplatí :D i kdybych si je měla vzít jen jednou :)
    Ze začátku jsem z toho měla taky strach, ale když ti nepřijde balíček do nějaké doby, můžeš otevřít spor a oni ti peníze za danou věc poslou zpátky na účet ;)
    Jinak já tam nakupuju naušnice, hodinky, šaty, trička, obaly na telefony a tak různě, co mě zrovna napadne. V září jsem se vdávala a všechny věci na dekoraci jsem tam také objednávala a přišly vážně hezké kousky a vypadalo to moc dobře a ještě k tomu za hubičku.. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na aliexpressu je fajn nakupovat, ale záleží co. :) Některé věci se tam dají dobře sehnat. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty kryty na mobily jsou tam fakt nádherné:D. Moc pěkný článek!

    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem z Ali ještě nikdy nic nekoupila a tyhle klady a zápory vidím takhle pohromadě poprvé, což je super. Tak já se na to ještě víc zaměřím a třeba už něco pořídím. I když myslím, že nejvíce bych si tam nakoupila ty kryty :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  13. Já na Ali nenakupuju, nějak k němu pořád nemám důvěru :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  14. já byla vždy spokojená.. :) ale nikdy sem si nekupovala nic "lepšího" to bych šla do normálního obchodu.

    OdpovědětVymazat
  15. Já tam a podobných stránkách kupuji kryty a různé blbosti, ale něco dražšího bych si asi netroufla :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za přínosný článek, silně přemýšlím, že tam někdy něco prubnu nakoupit. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Já jsem teda na žádném takovémhle eshopu ještě nic nekupovala, ale někdy v budoucnu se na to chystám :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak mě pár balíčků už i nedorazilo, ale prodejci vždy vrátily peníze :) oblečení spíše fakt ne, je to i děsný materiál ale podprsenka na cvičení je skvělá i dobrý matroš :) Já kupuju hlavně bižu a někdy i věci do kuchyně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  19. Mluvíš mi z duše,oblečení si netroufnu, ale krytů na mobil mám tak 10 :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Kryty vypadají skvěle! :)
    My jsme z AE párkrát objednávaly, ale v těch posledních možnostech to dopadlo tak, že buď se sekly na hranicích a musely jsme doplácet clo a nebo se vrátily zpátky. Takže jsme to trochu vzdaly.. :)

    B&M&P

    OdpovědětVymazat
  21. Opradu dlouho jsem nic z internetu nenakupovala, ikdyž jo, je to celkem pohodlné. Mmm, s aliexpressem zkušenost nemám, akorát ebay, ale opravdu, mám pocit, že to stejně všechno byly celkem zbytečnosti. Časem člověk zjišťuje, že toho vlastně tolik nepotřebuje, třeba, hehe.^^

    OdpovědětVymazat
  22. Naozaj si to super napísala! :) Ja som väčšinou objednávala keď už tak z ebay. Zatiaľ som nemala nejakú extrémnu potrebu vyskúšať tento eshop no ale nikdy nehovor nikdy ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  23. Já si v pátek objednala zrovna obal :D, které kupuji i na ebay, ale nemám ráda to čekání! :D Oblečení bych se netroufla taky:)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  24. Já na Ali/Ebay kupuji kosmetické štětce, jsem s nimi opravdu spokojená a ani moc nepelíchají, kupuji většinou štětce značky Jessup, ty jsou fakt dost kvalitní. A jinak třeba gumičky, náušnice, přívěsky.. kupovala jsem i balík zipových sáčků (to se vždy hodí), sítko na čaj, nálepky, lepíky.. :) a oblečení jsem teda koupila jednou - tílko, a materiál byl naprosto hrozný, nedalo se to vůbec nosit.. takže oblečení už nikdy víc :D

    OdpovědětVymazat
  25. No, vidím to s Aliexpressem dost podobně. :D Propadla jsem mu teprve nedávno, takže mám taky spíš nějaké menší věci, u oblečení pořád nějak nevím. :D Ale tuším, že to jednou taky zkusím. :DD super článek :)

    OdpovědětVymazat
  26. Základem určitě je objednávat s vysokým feedbackem. :-) Když jsou v recenzích i fotky, tak si člověk v pohodě může dovolit objednat i oblečení, já mám spoustu hadříků, blbůstek i krytů na mobil a spokojenost. Hodně muziky za málo peněz. :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Věřím, že se článek líbi snad každému kdo rád nakupuje. :-) Já sice z Aliho ještě nic neobjednávala, ale podle toho jaké krásné věcičky ukazuješ ve článku asi začnu! :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovědětVymazat
  29. Zrovna na štětec čekám! Snad budu tak spokojená, jako jsi ty. :-) Jinak s oblečením souhlasím. Taky jsem si netroufla. Hlavně i proto, že ty recenze + fotky jsou vždycky hrůza. :D

    OdpovědětVymazat
  30. Upřímně o těch štětcích jsem přemýšlela, ale bála jsem se toho doručení a kvality, docela mě překvapilo, že ti přišel tak dobrý. :D

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall