středa 11. července 2018

It's ok not to be ok

Včera ráno jsem se smála, tancovala před zrcadlem, zpívala si a nic neřešila.. Odpoledne jsem ležela na sedačce a brečela jsem.. Dnes jsem zase v pohodě, usmívám se, nic neřeším a jsem sama sebou..

Poslední dobou mám hrozné výkyvy nálad. Nevím, čím to je, ale hodně to způsobuje - mnou pořád omílané téma - akné. Jo. Sice jsem psala ani ne před měsícem článek, jak jsem už v pohodě, mám se ráda a příjimám se taková jaká jsem.. Ale to jsem říkala, když se mi moje pleť hodně zlepšila.

Před týdnem jsem se probudila s pupínky na obličeji.. Koukla jsem se do zrcadla a říkám si, jo dobrý, nebudu to řešit, mám mentruaci, takže to bude asi díky tomu.. Jenže pupínky se zhoršily a já zas vypadám jako puberťák.. Zítra jedu na dovolenou k moři, kde nechci nosit make-up, chci se opalovat. To mně včera rozbrečelo.. Proč nemůžu mít hezkou pleť? Ale musím mít uprostřed obličeje červenej kráter?

Jenže třeba dneska.. Červenej kráter uprostřed obličeje mi stále dělá společnost a já jsem v pohodě. Nevadí mi to tolik jako včera. A já si říkám, proč nemůžu být takhle v pohodě pořád? Neřešit to? 

Tímto článkem jsem hlavně chtěla objasnit, že i přesto že píšu články, jak se mám ráda bez make-upu, s pupínkama atd.. tak ne vždy se takhle cítím. Někdy mám takovéhle "mental breakdown", nejsem v pohodě s tím, že mám akné, nechci se na sebe koukat do zrcadla a hlavně si přijdu sama. 

Ale já vím, že sama nejsem...
Děkuju za jakoukoliv podporu, hodně mi to pomáhá, takhle se z těchto "stavů" vypsat <3




34 komentářů

  1. Chápu to, také se mi to jeden čas hodně stávalo.
    A teď já nevím, prostě když mám takový stav, tak zauvažuji nad tím proč a snažím se to změnit, snažím se usmát na lidi kolem sebe a nevím, pak je to najednou lepší. :)
    Je skvělé, že se s tím takhle pereš a kolikrát, když se na sebe podíváš, cítíš se dobře. Ale je to cesta na dlouhou trať, je to boj s vlastními myšlenkami a ten je někdy těžký vyhrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se snažím právě zamyslet, co bych měla změnit a jak říkáš je to cesta na hooodně dlouho.. Ale snažím se být pozitivní :)

      Vymazat
  2. Jej, akné. Já s ním budu bojovat snad do 60 :D ale přijetí sama sebe i s nedokonalostmi je na dlouho, ale myslím si, že jsi na dobré cestě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Takové nálady mívám také a během menstruace mám kráterů hned několik, teď jsem měla depku, že jedeme pryč na víkend do přírody a malovat se nebudu a budu vypadat hrozně, ale nakonec jsem byla celkem v pohodě. :) Prostě život je takový a člověk nemůže mít náladu jen happy. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak a já to beru, nemůžu mít pořád hezkou pleť a super náladu a hlavně si říkám, lidem se dějou horší věci, než je nějaká ***** pleť :D Ale náladu prostě neovlivníš, nebo jako jo, ovlivníš, ale těžko..

      Vymazat
  4. Tak se pořádně opaluj =) opálení je na akné skvělé, mělo by ti zmizet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, těším se, že se mi i díky slané vodě pleť trochu pročistí a zklidní :)

      Vymazat
  5. já sama to občas mám.. ale poslední dobou se mi moje pleť zlepšila a úplně čekám, kdy se vrátí zase to nechutné období. ale začala jsem na sobě pozorovat jisté změny od doby, co jsem začala teď v létě pít vodu s citronem. je to věc kterou miluju. a nevím proč, něco to s tou pletí fakt dělá. hm.. je tu další problém, začaly se mi hrozně mastit vlasy a přišly lupy. od doby, co mi na ně kamarádka nastříkala lak, aby mi držel drdol. :D ale bud silná, pracuj na sobě a bude to fajn.. navíc když se opaluješ tak většinou akné trochu mizí. ♥ to samé moře, hezky ti to vyčistí obličej.

    OdpovědětVymazat
  6. Chápu to, kamarádka má hrozné boláky (ale to už je vyloženě větší kožní problém) a také má takové stavy, já mám jen sem tam pupínek, ale tak ne vždy se samo sobě líbím nenamalovaná a pak jsou stavy kdy si řeknu že je to super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. To moc dobře znám.. dřív jsem se kvůli akné hodně trápila, teď ho mám sice pořád, ale postupem času už ho nevidím jako tak velký problém, chce tomu dát čas :) A na dovolenou k moři bych se na tvém místě naopak těšila, vždycky, u moře mám vždycky tu nejlepší pleť :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Při dopisování diplomky a učení na státnice se mi akné rozšířilo z obličeje i na dekolt, záda, paže (!) a lýtka (!!!). Wtf, fakt. Nejhorší je, že vím, že je to čistě ze stresu a nezdravého životního stylu, takže by kortikoidy a další mastičky jen zamazaly následky, ale nevyřešily příčinu. Takže naprosto chápu, jak se cítíš. Taky z toho občas mám depku a připadám si ošklivá. Ty stavy jsou asi normální. Jinak make-up používám v lehké vrstvě i u vody nebo na sport. Když je kvalitní, tak pleti prospívá, protože ji ochrání od nečistot.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem měla úplně to stejné před půl rokem. Nebylo to teda kvůli akné, ale jen jsem čekala, jak na tom budu druhý den. Když jsem byla v pohodě déle než dva dny, tak jsem byla na nervy už večer, že druhý den bude stát zase na nic. A na opak. Teď je to zase v pořádku a všechna moje nálada se zase neodvíjí jen od toho jak vypadám. A s tím akné, to musí být taky něco. Chápu to rozčarování, když ti v patnácti, šestnácti říkají, neboj to přejde až nebudeš v pubertě, ale nepotvrdí se to. Přeju ti aby bylo líp :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mě dost na akné pomáhá úprava stravy :) Málo sladlého, nic smaženého :) Hlavně se tím zbytečně nestresuj ♥ Je to úplně normální, akné má spoustu lidí :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. I wish i could understand the post!
    im sure its very interesting! thanks for your comment,
    would you like to follow each other's blogs and stay in contact?
    let me know kisses!

    My blog - Lalabetterdayz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, I have a translator in blog menu, so you can use it! :)
      Have a nice day.

      Vymazat
  12. Tyhle stavy mám skoro každou chvíli taky kvůli své postavě a konečně se dozvídám, že nejsem jediná, kdo prožívá tyhle vlny.. :) A stejně jako ty se cítím vždy hrozně sama u těch stavů. :)

    Hele já to naprosto chápu, já si zapla Captaina Americu s tím, že to bude děsná blbina, ale kámoška mě k tomu dokopala a já jí slíbila že to zkusím.. Nakonec mě to po 10 minutách brutálně chytlo a teď jsem ráda, že mě k tomu dokopala.. I když zrovna Deadpool se mi absolutně nelíbil, proto ho ani nemám v seznamu. :D Nemám ráda, když jsou filmy takhle stavěné na tom, že jsou sprosté.. to mě děsně nebavilo. :D Ale úplně tě chápu, že tě Marvelky moc nelákají, kdybych k tomu nebyla ukecaná, tak si je asi nikdy nepustím.. :D

    OdpovědětVymazat
  13. Úplne ti rozumiem. Akné je neskutočne ťažká vec na psychiku. Všetky moje kamarátky majú dokonalú pleť a keď sa im niekde vyraší jeden malinký pupienok robia ako by spadol celý svet. Ja som si ťažko zvykala na akné a stále mám dni kedy ma to už nebaví ale nejak som to už prijala. Som to ja a nehanbím sa za to.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  14. Moc dobře chápu to jak se cítíš, taky tyhle nálady občas zažívám a vždy si říkám, kdy už to konečně skončí :D. My ženy to máme prostě někdy těžké.

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  15. Ale čosii, kašli hlavne na to čo si myslia ostatní a cíť sa v prvom rade dobre ty a kľudne maj pupínky a nedaj si make-up. Nikto ťa na dovolenke nebude poznať tak či tak a pleť sa ti opáli a pupínky po dvoch dňoch samé zmiznú :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  16. Také mám poslední dobou hrozné výkyvy nálad. Někdy si říkám, že je jsem v pohodě ohledně toho, že mám zabité celé léto a nemůžu být s přítelem.. pak ale zase přijde chvilka, kdy mě to tak strašně štve, že akorát bulím a bulím. To bude asi tím, že jsme prostě emočně nestabilní ženský :D :D

    www.neverbealone.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  17. S těmi pocity jsem na tom stejně, v jednu chvíli brečím, v druhé se směji, nebo se směji a uvnitř pláču. Je o se mnou složité a sama ani nevím, co přesně chci. Jednou chci toto, podruhé něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  18. To je v pořádku takhle se občas také cítím. Sice mám už pleť relativně v pohodě, ale před menstruací se mi to vždycky tak moc zhorší, že se na sebe nechci koukat. Ale pak to období přejde a je mi zase lépe.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  19. To znám. Vždycky, když se mi pleť zlepší si slibuju, že už budu chodit ven bez "maskování" mých nedokonalostí. Po dvou dnech je to zázračné zlepšení opět někde v nedohledu... Poslední dobou na to ale opravdu dlabu... a je mi tak nějak fuk, jestli jsem celá červená nebo ne. :)

    ATUNAI

    OdpovědětVymazat
  20. Jee tohle znám. Měla jsem hodně pupínků někdy od 6. třídy na základce, pak už to bylo dobrý a na střední už v pohodě. Teď je to občas děs. Někdy lepší a někdy horší. Třeba teď to mam zas horší, ale nic si z toho nedělám, kašli na to :) Jinak u moře se ti to určitě spraví :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  21. Každý máme takéto dni si myslím, ale predsa všetky tieto maličkosti nás robia tým kým sme a nikdy nebude každý deň dokonalý. A takéto veci nerieš je to normálne a hlavne si uži dovolenku a nenos makeup, jednoducho si užívaj to že si tam a všetky nedokonalosti pleti sa ti samé dajú doporiadku :)
    xx Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. Tyhle stavy jsou normální. Podle mě není ženská, která by je nezažila. S tím akné si nedělej hlavu, zrovna když jedeš na dovču. Slunce totiž na akné pomáhá. Hodně pij a zkus si koupit Tea Tree Water od Lushe. Pro mě je to na akné úplná zázrak a v létě navc příjemně osvěží. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O týhle pleťový vodě jsem už slyšela, ale říkala jsem si, že tea tree (který jsem dřív používala!) by mi pleť akorát vysušil, ale díky za tip! :)

      Vymazat
  23. Ono je hlavně fajn, že to není konstantní. Jsem ráda, že jsou dny, kdy jseš v pohodě, a jseš schopná sama sebe přijmout takovou, jaká jseš. Asi kdyby to bylo konstantní, třeba by to byla nuda. A kdo ví, ostatní lidé se vlastně ani tak moc nestarají, o to, jak ostatní vypadají, a ti kdo už teda ano - a v negativním slova smyslu, to budou asi hlupáci. Prostě jsou dobrý a špatný dny. Držím palce, posílám pozitivní energii!!))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu, ale připustit si to, je težší :) Děkuju moc a posílám ji i tobě! :)

      Vymazat
  24. Ahoj. Psalas na můj blog, že bys někdy chtěla vyzkoušet půst. Já nikdy neměla rudé krátery na obličeji, ale na zadku. �� Proto i v největších vedrech jsem nemohla nosit ty kraťoučké šortky, aby mi nekoukaly pupínky. Půsty mi na pleť hodně pomohly. Zatím držím přerušovaný půst 4,5 měsíce a fakt je to mnohem lepší. :-) Takže vzhůru do toho!

    OdpovědětVymazat
  25. To je mi líto, snad se zase dostaneš do pohody! Na začátku roku jsem to měla podobné, ale né způsobené akné apod. Ale když mám nervy, tak mi vždy vyskáče.

    OdpovědětVymazat
  26. To chce klid. Čím víc budeš ve stresu, tím spíš ti vyskočí. Jinak sluníčko na to platí, je to lepší... Já ho mám ještě občas i teď, ve věku, kdy mám pubertu dávno za sebou, ale neřeším to. Lidé mě berou, i když nevypadám jako z módních časopisů... Bude líp.-)

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall