čtvrtek 27. září 2018

Názor na tetování?

"A jakej to má jako význam?"

"A co budeš dělat, až budeš stará?"

"A co když se ti to přestane líbit?"

"A to jako budeš mít na sobě do smrti?"

"Až ti bude šedesát, tak budeš vypadat směšně..."


"A NENÍ TO MOJE TĚLO?"


Věřím, že otázky a fráze tohoto typu slýchá potetovaný člověk na denní bázi - pokud teda není ve společnosti naprosto chápajících lidí...

Já sama tetování nemám (ale už plánuju, jen čekám, až dovrším "dospělosti"), třeba před 2 rokama jsem zásadně tvrdila, že si neumím představit mít něco na těle nakresleného CELÝ ŽIVOT. Byla to pro mě strašná představa, ale i tak se mi tetování vždycky líbila, jen jsem si nikdy nemyslela, že na to budu mít koule. A co? O dva roky později si tady kreslím na papír pořád dokola, co jednou budu mít na ruce, noze, ... A co změnilo můj názor na tetování? Asi to, že prostě člověk má žít přítomným okamžikem, nemá řešit, co bude dělat za 10 let, když se mu to nebude líbit. Teď a tady se mu to líbí, má to pro něj třeba ať už hluboký nebo nesmyslný význam.

Každý má svůj styl, každý má právo na to mít svůj styl, tak mu ho nekritizujte, když Váš styl se tomu dotyčnému třeba taky nelíbí, ale nevyjadřuje se.









Kolem sebe spoustu lidí, kteří si nějakou tou kérkou/obrázkem své tělo vylepšili, doplnili a hodně jsem se s nimi právě na toto téma bavila, a proto tento článek. 

Samozřejmě, že i já jako obdivovatel a obhájce tetování, někdy vidím tetování, který se mi fakt nelíbí bych si já na svoje tělo nedala ani za nic. Ale určitě bych člověku hned neříkala věty typu, jak se mu to může líbit a že toho bude za pár let litovat. NIKDY. Protože sama vím, že mé návrhy kérek, které si chci nechat zvěčnit, tak se spoustě lidí také nelíbí. 

Zrovna nedávno jsem se bavila s kamarádkou, která tetování má.. Nebudu říkat jaké, ale prostě né můj styl. Bavily jsme se o dalších mých a jejích nápadech. Každá máme naprosto jiný styl. Ale v pohodě jsme si to řekly - narovinu. Žádná přetvářka jakože je to moc hezký (protože nechcete kamarádce ublížit, že se Vám to nelíbí), ale také žádné urážky. Prostě jsem se usmála a řekla, že je hlavní, že pro ní to má nějaký význam ..... To je další hrozné téma. KAŽDÉ TETOVÁNÍ PŘECE MUSÍ MÍT VÝZNAM. To víš že jo. Ani omylem. Mě se třeba hrozně líbí taková ta estetická tetování, nějaký obrázek, bez hlubšího významu, prostě se to na to místo hodí a je to pěkný. 


A jaký je Váš názor na tetování?
Máte nějakou tu kérku a nebo se chystáte Vaše tělo nějak ozdobit?


Dejte mi vědět :)

21 komentářů

  1. Takové názory jsem slyšela také a respektuji názory ostatních ať už tetování mají, či nikoliv. Já mám jedno, za krkem, volila jsem ho tak abych ho mohla odhalit kdy chci a skrýt, když není vhodné ho příliš ukazovat (pořád platí u některých zaměstnání), či abych jej mohla schovat ve stáří. Znám mnoho holek, co neřeší a mají rukávy a vše a znám dost lidí, co si říká, jak to asi bude za x let vypadat :) Jinak volila jsem tetování s významem a jednoduché, složité se mi líbí, ale nejsem ten typ. Každopádně bych si malé klidně udělala znova.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se tetování strašně moc líbí, jen pořád sbírám odvahu se na nějaké objednat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se tetování strašně líbí a s tvým článkem naprosto souhlasím...to, co jednou budu mít na sobě je jenom moje věc... a taky souhlasím s tím, že ne každé tetování musí mít nějaký hlubší význam...moc pěkný článek:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. O tetování mám na blogu hned dva články. Jsem potetovaná a rozhodně nekončím. Já mám jen to štěstí, že mě ty otázky nijak netrápí. Buď odpovím nebo řeknu, že je to snad moje věc. A tím končím. Už dávno nemám energii snažit se otevřít lidem oči - jakože je to fakt moje věc, jak budu v 80 vypadat...

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  5. Já se teda už hodně dlouho nebavila s nikym o tetování mi tak teď došlo :D ale rozhodně bych někomu neříkala, že má hrozné tetování a tak podobně. Sama tetování mám a docela velké na to, že to bylo moje první tetování, ale váže se k němu dlouhý příběh a já to tetování uplně zbožňuju a už mám termín na další, které má taky dlouhou historii :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jediné, kdy si myslím, že by si ho člověk neměl dávat, je chvíle, kdy si tím jednoduše není 100% jistý. Stačí zaváhání, no tak v tom případě si počkej, než to bude jisté. Jinak mám stejný názor a přijde mi nejrozumnější, cos napsala. Je to na nás a můžeme akorát říct, že nám se nelíbí, ale to je tak všechno. :) A naprosto trefně - ne každé tetování musí mít význam. Před nedávnem jsem šla na handpoke, ten však teprve začínal, tak jsem si nechala na nohu vytetovat peace, jen tak, protože se mi líbí a na nohu jsem ho chtěla. A byla jsem si s ním jistá, ale význam jednoduše nemá. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já tetování nemám a ani ho neplánuju, ale líbí se mi. Prostě se to ke mně nehodí a nevím, jestli by se mi to na mně líbilo. Ale líbí s mi takový typ tetování jako jsou na obrázcích v článku, minimalistické a černé, barevné se mi moc nelíbí. Osobně se mi moc nelíbí ty "mainstream", třeba "family" na vnitřní straně zápěstí... chápu, že to má určitě pro daného člověka význam, ale když už tetování, raději něco originálnějšího :D nemusím mít všechno :D

    OdpovědětVymazat
  8. Proti tetování osobně nic nemám, také bych jednou nějaké chtěla jen čekám pořád na ten pravý čas :) na durhou stranu mi přijde jako naprostá blbost, když si někdo nechá vytetovat něco, co pro něj pomalu ani nemá význam, jenom proto, že je to moderní. Takovým lidem bych to zakázala. Ale rozhodně se mi to líbí :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem už od nějakých 13-ti let chtěla tetování a první jsem si udělala v 16. Miluji má 4 tetování a už se nemohu dočkat, až budu mít další a další..mám tolik návrhů, že to není ani možné (:D).

    Jinak setkala jsem se jedině s tím, že na mé tetování lidé dost zírali, ale nikdy jsem od nikoho (naštěstí) neslyšela negativní názor, ale někdy jen ty pohledy stačí:-).

    OdpovědětVymazat
  10. Tetování nemám, ale možná to jednou přijde :) Líbí se mi, když má někdo tetování, za kterým stojí nějaká životní událost nebo cokoliv osobního.
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych určitě nějaké malá tetování chtěla, ale ještě jsem nenašla ten správný obrázek, který bych na sobě chtěla zvětčit :) Myslím, že je to každého věc, jestli má tetování nebo ne. Ale co vím, moc to nedělá dobrotu, když je člověk na nějaké vyšší kravaťácké pozici a je to vidět..

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Som toho názoru, že tetovanie je na názore každého a na jeho slobodnom uvážení. Na druhej strane, keď som bola tínedžer mala som úplne iný vkus a aj názorový postoj ako mám teraz. :) Preto je podľa mňa rozumné počkať si na vlastné ustálenie a potom sa do takýchto rozhodnutí pustiť. :) Žiť prítomným okamihom je fajn, ale mať o sebe jasnú a ucelenú predstavu tiež. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já bych jednou chtěla nějaké tetování mít, ale ještě úplně nemám rozmyšlené, co by to bylo. S tím, že ne každé tetování musí mít nějaký význam, máš naprostou pravdu. Je hezké, když to nějaký význam má, ale není to přeci nutnost.

    OdpovědětVymazat
  14. Já jednou tetování chtěla. Mělo význam, a má i do dnes. Ale když vidím svého strýce s přibývajícím věkem, jak tetování ošklivě na vrásčité kůži vypadá, ihned si říkám, že je dobře, že jsem si ho dříve nenechala udělat. Podle mě je to každého věc, ale na takové ty rukávy či celé záda a obličej, já teda nejsem. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já tetování nechci, nějak to nepotřebuji a ani nevím, co bych si dala vytetovat. A navíc mám citlivou kůži, takže nevím jestli by to bylo úplně i vhodné :D. A ještě když si vzpomenu, že jsem se v sobotu z ničeho nic osypala po celém těle no... nevím :D.
    Ale kdo tetování má, tak ať má :). Jeho volba. Lidi podle tetování nesoudím. Kamarádka chtěla tetování a bála se tam jét si domluvit termín, tak jsem třeba jela s ní :D.

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám tetování ráda, líbí se mi, ale pouze pokud má nějaký hlubší význam. Sama mám 2 tetování a nikdy bych si na sebe nedala něco, co se mi pouze momentálně líbí a nenese to hlubší smysl :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mně se líbí takové ty malé, miniaturní. Sama bych chtěla asi jen své iniciály jmena či datum narození.. Na někom se mi však líbí i tetování velkých rozměrů. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tyjo, asi ti šlohnu téma, začíná se mi docela líbit!

    Já tetování miluju, hlavně třeba jak je potetovaná Duhovka beru jako nadumělecký dílo.
    Jsem člověk, kterýho všechno za krátkou dobu omrzí a hrozně rád mění názory, proto jsem se ještě k žádnýmu tetování nedostala, ale už víc jak rok se držím jednoho nápadu, kterej mi i teď přijde geniální.
    Sama nesnáším, když se někdo ptá lidí, jaký má jejich tetování význam. Lol, proste že se jim líbí? Duh.

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
  19. Ja síce žiadne tetovanie nemám, ale kedysi ma to veľmi lákalo :) Vždy sa mi páčilo niečo veľmi jemné a originálne, no postupom času som od tejto myšlienky nejako upustilo a nad tetovaním momentálne veľmi nepremýšľam. Každopádne je to určite každého vec, nie len to, že sa pre tetovanie rozhodne, ale aj to, čo si dá vytetovať. Pokiaľ to má pre neho nejaký hlbší význam alebo sa mu to len jednoducho páči, určite by nemal stavať na názoroch iných :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  20. Podľa mňa je každého vec či si urobí tetovanie a že čo si na svoje telo dá. Ja osobne žiadne ešte nemám ale určite si ho plánujem urobiť.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  21. Moje zkušenost....
    Byla jsem zatvrzelý odpůrce tetování, jelikož jsem žila v prostředí, kde se k tomu všichni stavěli jako k něčemu nevhodnému. Pak jsem chvíli vypadla za hranici, žila si podle sebe, získala nové obzory. A jedno ráno se probudila a zjistila, že se chci dát tetovat, že to uznávám. Téměř hned jsem věděla co chci. A šla jsem do toho. Jsem stále maximálně nadšená a pravděpodobně plánuji další tetování, až bude důvod. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall