sobota 15. července 2017

Bucket list - a bunch of things to do before you die

Každý máme někde hluboko uvnitř sebe, i když to možná zapíráme, jednu a možná i pár desítek věcí, které chceme mít, činností, které chceme udělat, zážitků, které chceme zažít, věcí, kterých chceme dosáhnout. A třeba si říkáte, že se vám to nikdy nesplní, že to nikdy nedokážete. Chápu, že pokud vašim snem je žít někde v Beverly Hills vedle hollywoodských hvězd, mít dům za már stovek milionů (atd..), že pochybujete, že se vám to splní. Je hezké snít o věcech, které prostě nikdy mít nebudeme. Ale opravdová přání jsou pro mě ta zrealizovatelná, která třeba nejsou tak finančně nákladná, ale nikdy nebyl třeba čas nebo odvaha si je splnit.
I já mám spoustu přání, které si chci splnit, a do konce života si je prostě musím splnit! A tady je menší výčet pár z nich a věřím, že si je jednou odškrtnu jako splněné s úsměvem na tváři a vzpomínkami v mysli, že jsem to vážně udělala a zvládla. Možná během pár let zapomenu, že to někdy byl můj sen, ale co. Já si i tak teď šetřím, myslím na to, že jednou si to splním, a to je takové moje "pohánědlo", které mě nutí ráno vstávat a chodit do školy, protože díky vzdělání budu mít jednou snad *klepu, abych to nezakřikla* dobře placenou práci, díky které si všechna přání splním. Ale jsme teď a tady, tak nebudeme myslet dopředu. Žijeme okamžikem a já si v tomhle okamžiku říkám, že si ty sny splním a tečka.



Sen asi spoustu nás. Nepotřebuju vidět každý koutek světa, každou zemi, každou pláž, každé město. Postačí mi tolik, kolik stihnu a na kolik budu mít prostředky. Chci poznat kulturu v různých zemích, povahu místních obyvatel, místní podniky a prostě být takový ten cestovatel (klidně jen na chvíli), který nic neřeší, žije okamžikem, má batoh na zádech a z minuty na minutu se rozhoduje jaká bude jeho další destinace. Hrozně mě lákají země jako Indie, Vietnam a podobně, tak uvidíme, kam mě budoucnost zavede :)



Asi jako každý chci úspěšně dokončit vysokou školu (na které by the way ještě nejsem) a mít (asi po tom všem cestování) práci, která mě bude bavit a naplňovat - ano, klasické klišé, ale já si prostě nemůžu pomoct.. Nedokážu si představit celý život chodit do práce, každý den, znechucená a znuděná, že tam zase jdu..



V životě jsem byla asi jen na 6 koncertech - z toho na 4 českých interpetů (3krát Kryštof - byly jsme s mamkou do něj blázni a jednou Paulie Garand) a na 2 zahraničních (Justin Bieber a David Guetta). Mým úplně největším snem je COLDPLAY. Jejich písničky žeru a hlavně ty starší. Kdo by neznal The Scientist, Fix You nebo třeba Yellow? Srdcovky! ♥ A nedokážu si představit, že bych je nikdy neviděla naživot. Plánujem s kamarádkou, která má stejný sen jako já a je stejnej blázen jako já, že si to konečně splníme. Bohužel letos měli sice evropskou tour, ale do Česka nepřijeli a do zahraničí se nám nechtělo. Teď toho trochu litujem, když vidíme všechny ty instastories z koncertu... Ale tak není konec světa a příště jdem stoprocentně! :)



Bojím se výšek a tak je asi zvláštní, že toto jedním z mých snů - bungee jumping a skok padákem. Chci zažít ten pocit letět, být volná alespoň na těch pár vtěřin/minut, cítit adrenalin.

Takový kratší seznam mých největších snů, nechtěla jsem vás zatěžovat moc podrobnostmi a všemi sny, protože věřte nebo ne, to bychom tu byli tak celý den. Teď už mě jenom napadá otázka, jaká jsou Vaše vysněná přání, která si chcete v životě splnit? Podělte se se mnou o ně v komentářích, ráda si počtu. Mějte se krásně, užívejte pozitivní summer vibes a buďte šťastní a radujte se z maličkostí! ☺ 

15 komentářů

  1. Procestovat svět a dodělat vysokou, na tom se rozhodně shodnem :D (by the way, taky na ní ještě nejsem) Co se týče koncertů, Coldplay bych ti moc přála, taky jsou moji oblíbení, ikdyž většina mých oblíbených kapel už 20 let nekoncertuje :D A za ten bungee jumping teda máš můj obdiv, doufám, že ti to vyjde. Já se bojím i na balkóně, natož z něčeho skákat :/

    OdpovědětVymazat
  2. Cestování, školu s prací a koncerty máme asi stejné. I když v cestování mám takový "cíl" a to vidět všech divů světa. Mám 2.. tak se mi to třeba někdy splní celé. A koncerty.. byla jsem jen na Bastille ale ráda bych někdy viděla ještě Pentatonix, American Authors (ti byli nedávno v Praze.. ale nějak mi to bohužel nevyšlo) a Home Free. Adrenalinové sporty mě moc neberou, také se bojím výšek a znám mnoho způsobů jak se cítit volně a plná adrenalinu a nemusím se přitom ani cítit nebezpečně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mým největším snem je procestovat Itálii křížem krážem tak, jak se mi bude chtít. Zastavit kde chci a kdy chci, neřešit nic :) Také bych si chtěla vyzkoušet pracovat v zahraničí, nejlépe v Americe a procvičit si řeč. Chci se naučit alespoň trochu italsky. Myslím si, že to zvládnu, i ty to zvládneš! Stačí jen věřit a jít si za tím :) Když si vzpomenu na ty koncerty, mně už se sen splnil, brečela jsem jak želva. Byl to koncert Enriqueho Iglesiase v Praze a rozhodně tím nekončím :D

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Ještě nejsem stoprocentně rozhodnutá, ale asi něco s ekonomikou a managementem :)

      Vymazat
  5. Až na adrenalinové sporty mám hodně podobné sny a už teď vím, že se mi nějaké brzo splní, neuvěřitelně se těším :) Doufám, že se splní i tobě! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Jeď do ciziny na koncert a máš dvě mouchy jednou ranou.. WOoooo

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  7. Yeah! Very cool to read and very intersting! I hope you'll get everything! ;))...Thank you for this inspiration! Have a nice evening and best wishes from 5 sterne wellnesshotel ( http://www.seeleiten.it );)...yous Maria ;9<3

    OdpovědětVymazat
  8. Já chci dodělat střední, přestěhovat se do zahraničí, hodně cestovat, konečně mít sebevědomí, tetování a takové docela klasické věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně. Například se sebevědomím teď hodně bojuju a daří se mi mít ráda sama sebe takovou jaká jsem (hrozný klišé, ale je to pravda). A tetování taky hrozně moc chci, ale to vím, že když budu chtít, tak si můžu jít hned, tak jsem to ani do seznamu nezapojovala :)

      Vymazat
  9. Také bych ráda procestovala svět! Jen je to trochu nereálné. Ale kdo ví :) Nyní se hlavně zaměřuji na to, dokončit střední školu, to je můj jediný nejhlavnější cíl.
    Také se bojím výšek a něco jako bungee jumping by u mě nepřipadal v úvahu :D

    Máš super blog a budu ráda, když se podíváš i na můj ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hodně štěstí při dokončování střední školy!
      Děkuju moc a na tvůj se určitě kouknu :)

      Vymazat
  10. Taktiež by som chcela precestovať celý svet, krásny wishlist :)

    OdpovědětVymazat
  11. procestovat svět bych si přála taky

    OdpovědětVymazat

Za každý smysluplný komentář předem děkuju :)

© Adela's Words Blog
Maira Gall